Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №680 від 30.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Концерт

“Готика” на десятому поверсі

“Готика” на десятому поверсі

Останнім часом в Рівному відбувається не так вже й багато концертів музичних виконавців, тим паче рок-гуртів. Нещодавно український інді-рок гурт “Vivienne Mort”, в рамках туру до якого входять 25 міст України, представив рівнянам свій третій музичний альбом “Готика”, який складається з п’яти пісень.

Але така мініатюрність нового альбому не завадила гурту відіграти повноцінний, майже двогодинний концерт, який відбувся на 10 поверсі скай-бару “Манхеттен”. Музиканти зазначили, що альбом “Готика” в їхній творчості став певним переходом від Середньовіччя до Ренесансу. Над новим студійним альбомом свого “переломного” періоду музиканти працювали протягом року. За цей час було написано більше 5 пісень, але до альбому увійшли ті треки, які відобразили сутність і концепцію творчості гурту та були більш гармонійними, відзначили музиканти.

Презентація “Готики” та нової концертної програми для рівнян розпочалася з того, що музиканти вийшли на сцену, підсвічену в холодних синіх тонах у карнавальних масках часів епохи середньовіччя. Щоправда, на відміну від старих часів, музиканти ховали обличчя за масками не оздоб­леними візерунками - маски були білими. В першій частині концерту прозвучали пісні з нового альбому, серед яких були відомі сингли “Риба” і “Маріула”, випущені раніше. Згодом музиканти показали усім свої обличчя, знявши маски, та грали старі пісні, хоча, як зізналися присутні, були й такі композиції, які рівненські прихильники гурту чули вперше. Закінчивши виступ, публіка двічі викликала музикантів на біс, а наприкінці концерту до вокаліста та авторки пісень гурту - Даніели Заюшкіної - вишикувалася величезна черга охочих взяти автограф та сфотографуватися на згадку.

- Рівне, я чую ваші голоси, – коментувала концерт вокаліста гурту Дана Заюшкіна. - Я сьогодні з вами дуже кайфонула. “Готика” ближче, “Готика” - дарк.

Організатором концерту “Vivienne Mort” уже вдруге виступив Богдан Слутий. До цього молодий активіст організовував в місті виступи гуртів “МЕРІ”, “Mr.Morse”, “Фіолет” та його фронтмена Колоса, піаніста Єгора Грушина. Є в його планах і кілька цікавих гуртів, які вийдуть на рівненську сцену найближчим часом.

- Концерти “Vivienne Mort” - це завжди свого роду магія, – розповідає Богдан Слутий. - І ось, практично через рік після першого виступу (23 жовтня 2013 року), вони повернулися до нашого міста зі свіжим альбомом, новими піснями та у повному складі. Ми старалися по максимуму відійти від стандартного формату концертів у ресторанах, відірвавши на півтори години глядача від їжі та інших буденних речей. Для цього перетворили половину зали на справжню глядацьку залу, щоб максимально зосере­дити увагу на головному: музиці та справжній готичній виставі, яка відбувалася на сцені. Віримо, що слухачі залишилися по-справжньому задоволеними та надовго запам’ятають цей вечір. Хороша новина для рівнян: в листопаді ми організовуємо ще один концерт “Vivienne Mort”. На цей раз в Будинку Культури в Острозі, тож чекаємо усіх, хто не був на концерті у Рівному чи хоче знову потрапити на казкове готичне дійство.

30.10.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 30.10.2014p. 
На головну сторінку