Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №680 від 30.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Виставка

Картини, що гріють душу та лікують

Картини, що гріють душу та лікують

У рамках проекту “Євро-Арт для талановитих” до “Дня художника” в клубному кафе галереї європейського живопису “Євро-Арт” відкрилася виставка картин художниці із Луцька Юлії Гетьман. На виставці “Фантасмагорія” представлено 25 полотен, написаних у 2012-2014 роках і виконаних в олійній техніці.

Творчість Юлії Гетьман відома жителям Луцька, Львова, Києва та інших міст України. Її роботи знаходяться у приватних колекціях Європи і світу. Рівняни мали унікальну можливість познайомитися із полотнами Юлії Гетьман декілька років тому в мистецькій галереї “Зуза”. Художниця отримала симпатії глядачів на другому Міжнародному мистецькому салоні “Золота Зуза”. На прохання рівнян, яким полюбилися роботи Юлії, вона знову завітала у Рівне. Цього разу художниця експонує нові роботи в клубному кафе галереї європейського живопису “Євро-Арт”.

- У цих картинах художниця змушує нас переживати те, що ми відчували у дитинстві, - коментує виставку художник Анатолій Іваненко. - Також авторка філософськи демонструє нам те, на що інші навіть не звертають увагу. Окремі картини можна передивлятися багато разів, кожного разу знаходячи щось нове, над чим можна замислитися чи полюбуватися. З огляду на нинішню ситуацію в країні, можна пригадати історичні періоди, коли події не сприяли мистецтву, але саме в такі важкі часи й народжувалися шедеври творчості. Якщо художник творить, у нього є мрії та бажання – це головне. Юлія Гетьман якраз і відноситься до художниць-мрійниць, яка несе в своїх роботах лише позитивні емоції.

Чоловік художниці розповів, що кожна робота дружини має позитивний вплив на глядача. З його слів якось Юлії замовили картину для інтер’єру. Замовником був батько дівчини, в якої були проблеми зі здоров’ям, вона не могла завагітніти. Юлія намалювала стилізований образ вагітної жінки, і ця картина прикрасила інтер’єр кімнати дівчини, яка згодом таки завагітніла та народила дитину.

Шанувальники творчості Юлії Гетьман відмічають, що художниця презентує неймовірної краси полотна, які вражають глядача легкістю, живописністю, емоціями і фантазіями. Художні образи, створені Юлією Гетьман, можуть існувати лише в уяві, уві сні, вони якісь нереальні і надто казкові.

Відвідувачі виставки будуть приємно здивовані співзвучністю кольорових акордів полотен Юлії, в яких є місце красивому, теплому і сонячному. В роботах “Місячна прогулянка”, “Світло завтрашнього дня”, “Геометрія дощу”, “Подих вітру” можна відчути загадкову фантасмагорію. Виставка триватиме до 2 листопада.

30.10.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 30.10.2014p. 
На головну сторінку