Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №680 від 30.10.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню

Тістечко “Картошка”

Тістечко “Картошка”

Інгредієнти: 3 яйця, 100 гр. цукру, 80 гр. борошна, 20 гр. крохмалю, 130 гр. вершкового масла, 50гр згущеного молока, 50гр цукрової пудри, 1 ч. л. ванільного екстракту або 1 ст.л.коньяку, 1 ст. какао, 1 ст. л. цукрової пудри.

Приготування: печемо бісквіт: 3 яйця збиваємо із 100 гр. цукру, ставимо на водяну баню, доводимо до 45С° (коли пальцю буде тепло). Знімаємо з вогню, збиваємо міксером 5-6 хвилин, поки суміш не стане нагадувати заварний крем. Просіюємо зверху 80 гр. борошна та 20 гр. крохмалю. Вимішуємо лопаткою. Виливаємо на деко, випікаємо 15 хвилин, при 170° С.

Готовий корж рвемо на шматки та залишаємо на ніч, щоб підсох. Зранку робимо крем: 130 гр. вершкового масла кімнатної температури збиваємо із 50 гр. згущеного молока, 50 гр. цукрової пудри. Для дітей додаємо 1 ч. л. ванільного екстракту, для дорослих – 1 ст. л. коньяку.

Підсушений бісквіт подрібнюємо до стану крихт. Додаємо крем, вимішуємо. З солодкої маси формуємо тістечка.

Для посипки змішуємо 1ст. какао, 1ст. л. цукрової пудри, кожну картоплину обкачуємо, викладаємо на тарілку та ставимо в холодильник на 2-3 години. Зверху можна прикрасити залишками крему, імітуючи картопляні вічка”.

30.10.2014



Рівне-Ракурс №10 від 30.10.2014p. 
На головну сторінку