Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №682 від 13.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Прес-конференція

Резонансне вбивство на Рівненщині – підозрюваного визначено

Резонансне вбивство на Рівненщині – підозрюваного визначено

Подія, що сталася на початку цього тижня, в черговий раз “прославила” Рівненщину на всю Україну. Під час полювання загинула 24-річна жінка.

Місцина, де сталася трагедія, вже відзначалася подіб­ними кількома випадками – кажуть місцеві мешканці. За їх словами, під час полювальних сезонів туди з’їжджаються “круті”, ведуть себе не досить чемно. Проте жоден з випадків не набув такого розголосу, як цей. Причина тут проста – як повідом­лялося в електронних ЗМІ, із вбивством пов’язане ім’я Юрія Міркова - співвласника парк-готелю “Швейцарія”. Чоловік, повідомляють ЗМІ, є двоюрідним братом і партнером по бізнесу екс-зятя Віктора Ющенка - Олексія Хахльова.

Одразу після трагедії в засобах масової інформації почали поширюватися різноманітні чутки стосовно її версій. Офіційне повідомлення від правоохоронців було лаконічним – проводиться розслідування. Подробиці в міліції обіцяли оприлюднити пізніше.

Наступного дня прес-конференцію з цього та інших приводів провів перший заступник начальника УМВС України в Рівненській області Іван Лішневець. Правоохоронець не був багатослівним. За його словами, трагедія сталася на полюванні – в районі села Зоря на кордоні Рівненського та Млинівського районів. Підозрюваний вже визнав свою вину. Йому вже оголошено про підозру. Інкримінується стаття КК України, в якій йдеться про вбивство з необережності. Підозрюваний визнає свою вину і активно співпрацює зі слідством.

- Єдине, що можу сказати – під час полювання стався нещасний випадок. Це пов’язано з неналежною організацією і поводженням під час полювання. Тобто про навмисне вбивство тут не йдеться, а йдеться про вбивство з необережності. Учасники полювання не дотрималися правил поведінки, і це мало такі трагічні наслідки, - зазначив Іван Лішневець.

На запитання журналістів, чи тим підозрюваним є Юрій Мірков, Іван Лішневець не відповів, але з його вуст не прозвучало й заперечення.

Залишилося без відповіді й запитання про те, чи були учасники події тверезими. Щоправда, організатор прес-конференції запевнив, що освічення з цього питання проведені.

Однозначно було сказано, що потерпіла отримала вогнепальне поранення в район правого плеча, у неї була перебита артерія, мала місце велика втрата крові і дорогою до лікарні молода жінка померла.

…Стрільця, який поранив трьох людей, ще шукають

Коли в першій історії правоохоронцям вже зрозумілі певні обставини, хоча про них вони, посилаючись на таємницю слідства, не кажуть, то в другій, також не менш резонансній, вони ще інформації не мають. Принаймні так було на час проведення прес-конференції з Іваном Лішневцем і на момент підготовки номера до друку.

Подія трапилася в селі Бичаль Костопільського району. Тут також пролунав постріл. Постраждали троє перехожих. Хвала Богові, люди залишилися живими.

Стосовно цієї стрілянини також поширювалися різноманітні чутки. За однією з версій, в невідомого чоловіка біля сільського магазину виник конфлікт з місцевим населенням. Він поїхав з місця, але згодом повернувся туди вже не сам, а з іншими людьми. Побачивши це, селяни озброїлися штахетами. Чоловік витягнув з автомобіля рушницю. У людей стріляти не став, а поцілив у землю. Кулі рикошетом поранили трьох перехожих, які випадково проходили поруч.

На переконання Івана Лішневця, конфлікт, що закінчився стріляниною, виник на ґрунті неприязних відносин.

- Проста причина – людська нетерпимість. Можливо, це пов’язано з тим, що взагалі відбувається в країні. Люди часом переходять межу і створюють умови для виникнення конфлікту, – зазначив Іван Лішневець.

За фактом хуліганства відкрито кримінальне провадження.

13.11.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2014p. 
На головну сторінку