Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №682 від 13.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Рівнян цікавить

Податківці Рівного відповідають на запитання платників податків

Податківці Рівного відповідають на запитання платників податків

Куди звернутися, чи де можна залишити повідом­лення про порушення трудових прав, отримання заробітної плати “в конверті” тощо?

Якщо Вам відомі факти порушення трудового та податкового законодавства при виплаті доходів у вигляді заробітної плати або при укладанні трудових договорів між роботодавцем та найманою особою, повідомляйте про це фахівців ДПІ у м.Рівному.

Спеціально для цього в Центрі обслуговування платників (Відінська, 8, І поверх) встановлена скринька. Тут Ви можете залишити своє повідом­лення про порушення трудових прав, отримання заробітної плати “в конверті” тощо.

Також Ви можете повідомити про такі факти за тел. 266-662.

Чи може фізична особа-підприємець – платник єдиного податку другої групи тимчасово призупинити діяльність, оскільки діяльності не здійснює та доходів від неї не отримує?

Відповідно до п.295.1 ст.295 Податкового кодексу України платники єдиного податку, зокрема, другої групи сплачують єдиний податок шляхом здійснення авансового внес­ку не пізніше 20 числа (включно) поточного місяця. Такі платники можуть здійснити сплату єдиного податку авансовим внес­ком за весь податковий (звітний) період (квартал, рік), але не більш як до кінця поточного звітного року.

Тобто, сплата єдиного податку має здійснюватися підприємцем незалежно від результатів його господарської діяльності.

Податковий кодекс не містить такого поняття, як “призупинення підприємницької діяльності” для фізичних осіб-підприємців, які застосовують спрощену систему оподаткування.

Водночас, відповідно до п.299.10 ст.299 Податкового кодексу реєстрацію платника єдиного податку може бути анульовано шляхом виключення з Реєстру платників єдиного податку за рішенням контролюючого органу у разі подання таким платником заяви щодо відмови від застосування спрощеної системи оподаткування у зв’язку з переходом на сплату інших податків і зборів, визначених ПКУ. З анулюванням реєстрації платника єдиного податку відбувається фактичний перехід на загальну систему оподаткування.

Отже, фізична особа-підприємець – платник єдиного податку може не сплачувати єдиний податок лише у разі переходу на сплату інших податків і зборів, визначених Податковим кодексом, або у разі припинення підприємницької діяльності.

13.11.2014



Рівне-Ракурс №10 від 13.11.2014p. 
На головну сторінку