Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №683 від 20.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Протестна акція

А судді хто?

А судді хто?

Протестна акція, яка відбулася наприкінці минулого тижня на вулиці Набережній у Рівному поблизу приміщення суду, вже набула широкого розголосу в обласному центрі. Про неї можна почути різні відгуки: схвальні і навпаки. На думку спеціалістів, це означає, що зачепила вона людей “за живе”. Вимоги протестувальників не залишили байдужими нікого.

А протестували учасники акції проти корупції в судах. Конкретніше – пропонували процес люстрації, який на законному підґрунті стартує на Рівненщині, розпочати саме з суддівської влади.

В акції взяли участь активісти “Правого сектора” та організації “Кредитний Майдан”.

Як стверджували протестувальники, судді живуть не лише на одну зарплату. Для вирішення питань їх потрібно “задобрити”.

Керівник “Правого сектора” в Рівненській області Роман Коваль зазначив, що акцією починається процес очищення суддівської влади. Він закликав усіх громадян, які мають дані про корупцію в судах, надавати інформацію йому. А він буде через прокуратуру ставити питання про позбавлення таких суддів роботи та притягнення їх до відповідальності.

Інші учасники акції навели приклади конкретних справ, в яких, на їх думку, проглядається зацікавленість суддів у вирішенні питання на чиюсь користь.

Під час акції в котре порушувалася проблема повернення валютних кредитів. Нагадаємо: свого часу чимала група мешканців регіону взяла банківські кредити в доларах. З того часу “зелений” зріс у ціні. Гривня знецінилася. А віддавати кредити потрібно у валюті. Зарплату ж люди отримують у гривнях. Тобто позичальники стали заручниками ситуації. Так ось, як переконують представники організації “Податковий Майдан”, жодного разу їм не вдалося в суді відстояти інтереси конкретної людини. Феміда, як вони кажуть, захищає лише державу.

До учасників акції вийшов голова Рівненського господарського суду Вадим Торчинюк. Він не погодився із звинуваченнями, висловленими протестувальниками на адресу працівників суду, хоча допустив, що можуть траплятися й нечесні люди. Врешті він підтримав протестувальників у їхньому бажанні виявляти не чистих на руку.

На момент проведення акції перед приміщенням суду не було дорогих автомобілів, які за звичай паркуються на Набережній. Активісти оглянули внут­рішню дворову територію установи, де влаштована автостоянка. Там побачили машини, вартість яких сягає кількох десятків тисяч, а то і сотню тисяч доларів. Активісти пообіцяли проконтролювати чи внесуть їхню вартість працівники установи в декларації перед проходженням люстраційного процесу.

20.11.2014Ярослав Тарасенко



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2014p. 
На головну сторінку