Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №683 від 20.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Засідання

Що найбільше обурило міських обранців?

Що найбільше обурило міських обранців?

13 листопада відбулося чергове засідання бюджетної комісії, на якому міські депутати Рівного розглянули звіт про виконання бюджету міста Рівного за 9 місяців, не погодили внесення змін до структури Рівненської міської ради та її виконавчих органів, зауваживши, що ці зміни потрібно спочатку детально аргументувати, а тоді вже подавати депутатам на узгодження.

Окрім того були розглянуті і інші буденні питання. Про внесення змін до Програми розвитку міського електротранспорту Рівного на 2007-2015 роки та інших, затверджених рішенням Рівненської міської ради від 04.12.2007 № 1189 (із змінами)”. “Про затвердження Міської програми розвитку інформаційного простору на 2015 рік”. “Про затвердження міської Програми забезпечення молоді житлом на 2015-2019 роки”. “Про внесення змін до рішення Рівненської міської ради від 28.12.2010 № 37 “Про Міську програму протидії торгівлі людьми на період до 2015 року”. Та ще більше десятка питань.

Розпочали засідання зі звіту про виконання бюджету міста Рівного, але навіть не дали змоги начальнику бюджету і фінансів Віктору Шульзі зачитати його до кінця, а одразу розпочали обговорення. Причина невдоволення депутатів поведінка кабміну, а якщо конкретніше то те, що держава не надає місту кошти на зарплати працівникам бюджетних установ – медикам, вчителям та іншим. В результаті, вже 25 мільйонів гривень з міського бюджету цього року вимушені були виплатити цій категорії працівників замість того, щоб спрямувати їх на інші потреби Рівного. А тепер збираються ще понад 1 мільйон гривень, який надійшов внаслідок перевиконання надходжень, теж віддати бюджетникам. Хоча планувалося використати його на утримання та ремонт міських доріг.

Категоричним з цього приводу був депутат міськради Рівного Юрій ЗАПОРОЖЕЦЬ:

- Хай Кабмін виконає свої зобов’язання або йде у відставку, адже через нестачу коштів люди вимушені брати неоплачувані відпустки. То хай Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк краще йде у таку відпустку, чому ми щорічно недоотримуємо кошти, скільки це може продовжуватися.

Тож міські обранці Рівного на засіданні бюджетної комісії вирішили підготувати чергове звернення до Кабміну та Президента з вимогою надати місту передбачені законом кошти. Ці звернення розглянуть і затвердять на найближчій сесії міськ­ради Рівного, яку планується провести наприкінці листопада.

Здивувало депутатів необхідність затвердження переліку закладів культури міста.

Першим висловив своє обурення голова комісії Віталій ПЕРШОГУБА:

- Це справжня бюрократія, може, нам ще перелік столів і стільців у кожному державному закладі затверджувати?

Проте, погомонівши, згодом депутати таки змирилися з вимогою, погодившись з поясненнями в. о. начальника міського управління культури і туризму Рівного Андрія Ткачука в законній необхідності затвердження даного переліку. Тож на найближчій сесії міськради Рівного депутати вимушені будуть затверджувати зайвий документ.

Ще одним із питань, яке розглядалося, було рішення продажу будівлі на вулиці Князя Володимира, 112-А, яке облрада передала у власність міськраді Рівного. Там колись розташовувалася їдальня підприємства “Головпостач”, а зараз воно не використовується. Зробила це облрада для того, щоб міськрада Рівного за виручені кошти змогла викупити кімнати для мешканців у приватному гуртожитку на вулиці Відінській, 10. Проте депутати не можуть погодитися з продажем усієї будівлі, а лише її частини, тому що там нібито розташований ще й об’єкт цивільної оборони, який не можна виставляти на продаж.

Але, зі слів начальника міського управління комунальною власністю Наталії Поліщук, бажаючих купити це приміщення немає, а якби вони були, то його б вже давно продала обласна рада. Тому сподіватися, що знайдеться покупець на нього, скоріш за все, марна справа.

20.11.2014Георгій ПАВЛОВСЬКИЙ



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2014p. 
На головну сторінку