Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №254 від 23.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Релігійне свято

Рівненські крішнаїти прославляють ведичного бога

Різдво у серпні

Рівняни з усієї області прославляли народження Крішни

Минулого черверга у рівненсьому храмі ведичної культури зібралося близько сотні послідовників Крішни з усієї області. Ці люди відзначали одне із найвеличніших індійських свят - день народження Крішни (головного героя священної книги індусів “Бхагават-Гіти”), яке за масштабністю можна порівняти хіба що з православним Різдвом Христовим.

Прибули до ведичного храму люди з Луцька, Сарн, Дубна, Оржева та сіл області. В індійському одязі, сидячи на підлозі й колективно співаючи баджани (молитви) на санскриті та хінді, крішнаїти прославляли свого бога.

За словами керівника релігійної громади свідомості Крішни в м. Рівному Віталія КАРАВАЙНОГО, свято народження Крішни, яке також називають Джан-мантані, - одне з найвеличніших не тільки в Індії, але й у світі. Його відзначає щороку вся індійська діаспора та, навіть, англійський парламент.

На Україні народження Крішни святкували у всіх областях, де є храми ведичної культури. За “Бхагават-Гітою”, бог у людській подобі з’явився п’ять тисяч років тому, щоб дати духовне знання людям.

Відзначаючи народження Крішни, на думку пана Каравайного, людина духовно очищується. І хоч слова санскритських молитов для багатьох адептів та гостей незрозумілі, однак, ці молитви, на переконання крішнаїтів, утворюють вібрації, які оздоровлюють тіло і душу людини.

Наступне величне свято у рівненському ведичному храмі відбудеться у жовтні. Крішнаїти святкуватимуть Говардхан-пуджу - свято гори, на якій пас корів маленький Крішна.

23.08.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 23.08.2006p. 
На головну сторінку