Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №683 від 20.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Всеукраїнський тур

Як гартувався стайл

Як гартувався стайл

Останнім часом в музичному просторі України з’явилося чимало музичних гуртів та виконавців, які набули чималої популярності в музичному просторі, розповсюджуючи власні пісні в соціальних мережах Інтернету. Один із таких співаків - 23-річний український репер Олександр Ярмак, який в рамках Всеукраїнського туру “22”, що охоплює 25 українських міст, 15 листопада дав свій концерт в МПК “Текстильник”.

Тур присвячений ситуації, що склалась у країні за 22 роки. Олександр Ярмак охрестив свій концерт політичним уроком, після якого молодь повинна зробити певні висновки.

На початку концерту публіку “розігрівали” молоді місцеві виконавці: біт боксер BSFX, гурт “Не вечные” та львівський хіп-хоп гурт “RIZUPS”. Виступ самого Ярмака супроводжувався гучними оплесками молоді, яка заповнювала весь простір перед сценою. В проміжках між піснями Ярмак піднімав актуальні теми – розповідав про гнилий шоу-бізнес та сміливість українських бійців в зоні АТО. Співак декламував зі сцени вірш Валентина Гафта “Хулиганы”. Рівненські шанувальники Ярмака підготували йому невеличкий сюрприз. Вони привітали гурт-команду Ярмака “Стольний град” з першою річницею народження та винесли на сцену торт, свічку на якому задув сам співак. Наприкінці концерту музиканти разом із слухачами заспівали Гімн України. Реп-виконавець зізнався, що вражений концертами на Західній Україні, бо вони вийшли дуже душевними. Музиканта надихає молодь, яка приходить на концерти у вишиванках та з національними прапорами. Україну починають все більше любити і цінувати.

На прес-конференції Олександр Ярмак розповів про свою творчість, зазначивши, що музичної освіти не має, хоча його батько, професійний музикант-барабанщик, виховував його музичні смаки. Музика в житті співака завжди займала головне місце. Коли Олександр навчався в Національному Авіаційному Університеті в Києві за спеціальністю інженер-механік літальних апаратів, брав участь у КВК, виступаючи за команду “Ботаніки”. Його команда, в якій йому нерідко доводилося співати, дійшла до фіналу української ліги КВН. Популярність до співака прийшла у 2011 році, коли він вперше почав публікувати свої треки в соцмережі в “Контакте”, а потім дублювати їх на “YouTube”. В жовтні 2013 року на українському ТБ вийшов серіал під назвою “Як гартувався стайл”, в якому Ярмак зіграв самого себе.

Для молодих музикантів Ярмак дав пораду – щоб стати популярним, не обов’язково мати багато грошей, треба записувати власні пісні та викладати їх в соціальних мережах. На думку реп-виконавця, сучасний шоу-бізнес - досить брудна справа, в якій замовляють музику не талановиті виконавці, а ті, хто може проплатити ротації на радіо, найняти продюсерів.

- Цю гнилу, закоренілу систему шоу-бізнесу, як і систему влади в Україні, вже давно треба міняти, – коментує Ярмак. - Ось один з представників шоу-бізу, який керував у музичному просторі - Таїсія Повалій, вже зникла – втекла до Росії, теж саме незабаром чекає і на інших, хто за гроші купляв теле- та радіо-простір. Колись я теж гастролював у Росії, маю там багато близьких людей. Але зараз я для них бандерівець і фашист. У них просто якісь проблеми з психікою, деякі навіть бажають мені смерті. Після такого в мене немає бажання їхати в Росію, хоча там також є адекватні хороші люди.

Один з американських музичних продюсерів, який намагався працювати в Україні, сказав мені, що тут немає шоу-бізнесу, а є суцільний бізнес. На його думку, жодний український виконавець не здатний засвітитися на міжнародному музичному просторі. Американець каже, що ті, хто заправляють шоу-бізнесом в Україні, роблять нецікаву і нещиру музику.

Але особисто я дуже багато часу присвячую музиці і намагаюся бути відвертим. Сьогодні найменше, що ми з нашим гуртом можемо зробити для України, це співати пісні про нашу державу та їздити з концертами для бійців АТО на фронті. Коли ми виступали перед бійцями 95-ї бригади в Слов’янську, то я дуже хвилювався і взагалі не знав, що їм сказати. Виступати було не те щоб тяжко, але відповідально. Виступ вдався, бо вони посміхались, були щасливими хоч на мить. У Сєвєродонецьку, під час концерту на площі, люди мене дуже сильно підтримали, коли я сказав, що на Майдані ми боролись, щоб і на Донбасі люди почали жити по-людськи. 19 грудня ми виступатимемо в Краматорську з благодійним концертом. Всі зібрані кошти перейдуть до тих, хто воює. У нас є маленька місія – в тяжкий час об’єднати країну.

20.11.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2014p. 
На головну сторінку