Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №683 від 20.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Мистецький проект

Фотовиставка хореографа-фотографа

Фотовиставка хореографа-фотографа

Зупинити миттєвості танцю на своїх фотознімках вирішила рівненський хореограф та фотохудожниця Олена Додчук. У клубному кафе “Євро-Арт” відбулося відкриття її персональної фотовиставки “Body Solo – Body Soul”.

Фотовиставку можна назвати мистецьким проектом, в якому у якості фотомоделей виступили учні Школи сучасної хореографії ПДМу та танцюристи концертного складу Зразкового ансамблю “Light Dance Company” - художнім керівником якого є Олена. Глядач має змогу побачити 60 фото, на яких близько п’яти десятків вихованців хореографічної школи віком від 6 до 26 років відображені в момент танцю. Над серією Олена Додчук працювала близько року. Вона запевняє, що саме танцюрист має змогу якнайкраще відобразити усі тонкощі танцю з допомогою фотокамери.

- Ідея цієї виставки виникла, коли ми отримали досвід репортажної фотозйомки, - розповідає Олена Додчук. - Фотографуючи танцюристів на сцені, дуже важко було зафіксувати ту мить, яка б влаштовувала око хореографа. Таким чином виникла ідея запросити танцівників у фотостудію і створити галерею образів, в якій були б закарбовані різні моменти танцю. Я намагалася зафіксувати на фото конкретні пози, образно представити рух, показати тіло танцівника не як засіб хореографічного мистецтва, а тіло, яке саме є мистецтвом в безпосередньому контакті зі світом. Ця галерея образів була створена, як синтез на межі двох мистецтв - хореографії та фотографії.

Протягом двадцятирічної діяльності Олена Додчук здійснила постановки багатьох танцювальних номерів, які стали улюбленими серед глядачів і виконавців. Окрім того, Олена давно захоплюється фотографією, але скромно вважає, що професійно це робить лише 5 останніх років. З моменту її членства у рівненському фотоклубі “White rabbit” чимало фотосвітлин брали участь у національних та міжнародних конкурсних виставках, і ось настав час і фотовиставка “Body Solo – Body Soul” була презентована глядачу в червні цього року. Вперше її відкрили в стінах палацу дітей та молоді до 20-річчя Школи сучасної хореографії. Зараз побачити усі миттєвості танцю, зупинені фотомайстринею–хореографом, можна в стінах клубного кафе “Євро-Арт”, де вона триватиме до 14 грудня.

20.11.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2014p. 
На головну сторінку