Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №683 від 20.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Лікарські рослини і приправи

Куркума

Куркума

На думку фахівців східної народної медицини, куркума володіє широким спектром корисних якостей. На Сході, згідно древнім традиціям, особливе місце в харчуванні відводиться спеціям. У деяких країнах спеції зараховують до лікарських засобів і дуже часто прописують їх при різних захворюваннях. Фахівці з Аюверди активно використовують куркуму для очищення крові, виведення токсинів і зігрівання тіла. Деякі експерти рекомендують використовувати куркуму для підвищення еластичності зв’язок.

Вважається, що дана спеція має благотворний вплив на енергетику людини, активізує енергетичні канали, і дає відчуття єдності зі світом. Так само вона позитивно впливає на людей, чия робота пов’язана з мистецт­вом, творчістю і розумовою працею. Астрологія приписує куркумі такі властивості, як процвітання, ця якість пов’язана з тим, що вона наділяє людину енергією.

За допомогою куркуми можна позбутися багатьох проблем, спробуємо перерахувати ці проблеми. Вважається, що куркума не може принести організму ніякої шкоди, її можна вживати як в похилому віці, так і в дитинстві, якщо дитині більше 2-х років.

Європейські лікарі рекомендують приймати препарати на основі куркуми при хворобах шлунково-кишкового тракту, а також при травмах і ревматоїдних артритах.

Якщо посипати порошком куркуми рану, то куркума допоможе зупинити кров і продезинфікує травмовану ділянку.

Через властивості куркуми відновлювати правильний обмін речовин в організмі її використовують при різних шкірних захворюваннях: фурункулах, свербінні, екземі.

Якщо змішати куркуму і топлене масло, то цю суміш можна використовувати для лікування наривів, гнійників і ранок. Куркума в поєднанні з медом ефективно допомагає при ударах, запаленні суглобів, розтягненнях.

При розладах шлунково-кишкового тракту, а також метеоризму та діареї розчинити 1 ч. л. спеції в склянці води. Приймати по 100 грам до їжі.

Куркума від захворювань горла. Так як куркума є природним антисептиком, то її рекомендується використовувати при полосканні. Вона дезінфікує і здатна зняти больові відчуття в горлі. Для приготування розчину потрібно взяти 0,5 ч. л. куркуми і 0,5 чайної ложки звичайної солі і розчинити все це в 200 мл. води.

Гайморит, нежить, ГРЗ та інші аналогічні захворювання. Дуже результативно промивання носоглотки куркумою розчиненої в солоній воді. Для цього 0,5 чайної ложки куркуми і 1 ч. л. кухонної солі розбавляють в 400 мл. води.

Куркума проти кропивниці. Куркума, при даному захворюванні, використовується в якості приправи до страв. Вважається, що спеція сприяє швидкому лікуванню від кропивниці.

Астма. Якщо приймати куркуму в поєднанні з гарячим молоком, то це дозволяє зняти напади астми. Для цього її слід приготувати таким способом: 0,5 чайної ложки спеції розчинити в 100 мл. гарячого молока і приймати на голодний шлунок 3 рази на день.

Анемія. Приблизно близько чверті чайної ложки спеції в поєднанні з медом дозволять забезпечити організм людини залізом.

На жаль, у куркуми є і протипоказання. Куркуму не рекомендують одночасно застосовувати з фармакологічними препаратами. Так як вона може спотворити картину хвороби. Куркума протипоказана при каменях у жовчному міхурі.

При хронічних захворюваннях обов’язково слід проконсультуватися у лікаря. Слід знати міру. Не варто застосовувати спецію у великих кількостях.

20.11.2014



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2014p. 
На головну сторінку