Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №683 від 20.11.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Сало-сила

Як зберігати сало в домашніх умовах?

Як зберігати сало в домашніх умовах?

Топлене сало. Отже, якщо у вас багато сала, його можна перетопити.

Топлене сало довго зберігається і використовується як в кулінарних, так і в медичних цілях (смалець з нутряного свинячого жиру). Сало спочатку промивають, нарізають невеликими шматочками, складають у каструлю і перетоплюють на тихому вогні. Коли жир почне відділятися і буде підніматися на поверхню, його акуратно знімають, проціджують через марлю і зливають в глиняний або скляний посуд. Топлене сало цілком може зберігатися до 3 років в прохолодному місці.

Солоне сало

Найпопулярніший спосіб зберігання сала, безліч рецептів якого ми з вами розглядали. Як вважають знавці, сало при засолюванні неможливо зіпсувати, так як воно візьме стільки солі, скільки потрібно.

Смак і вартість сала залежать від того, з якої частини свинячої туші його зрізали. Найкраще свиняче сало – зі спини і боків. Такий шпик товстий, 5 см і більше. Сало з черева товщиною всього 2-3 см, воно жорсткіше, тому й коштує дешевше.

Хороший шпик повинен бути білого, злегка рожевого кольору. Жовтий колір говорить про те, що сало залежалося.

Ніж в хороше сало входить легко, як в масло. Шкурка у шпику повинна бути тонкою і гладкою, жовтуватого кольору, і ні в якому разі не товстою і коричневою.

Шпик краще вибирати охолоджений, а не заморожений.

20.11.2014



Рівне-Ракурс №10 від 20.11.2014p. 
На головну сторінку