Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №685 від 08.12.2014p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Всеукраїнський тур

Перше вітчизняне гумор-шоу вдруге в Рівному

Перше вітчизняне гумор-шоу вдруге в Рівному

Перше україномовне гумор-шоу “Вар’яти” на чолі з відомим телерадіоведучим та продюсером Сергієм Притулою вдруге за півроку завітало до Рівного. Якщо на початку червня команда веселих хлопців, які жартують виключно українською мовою, зібрали півзали МБК Текстильник, то в листопаді в тому ж залі “яблуку не було де впасти” – вільних місць не спостерігалося!

Хоча за чотири роки існування “Вар’ятів” вони лише вдруге відвідали наше місто, сам Сергій Притула виступав у Рівному чотири рази, але не в складі цього шоу. На відміну від червневого виступу, “Вар’яти” привезли до Рівного цілком нову шоу-програму, жарти з якої припали до душі рівненському глядачеві. Вис­туп відбувся в рамках туру, до якого входить 17 міст України. Артисти були раді аншлагу в залі, адже, крім сплаченої акторам зарплатні, вони ще збирають гроші на речі, необхідні для бійців у зоні АТО.

Ідея зробити подібний проект почалася з того, що в березні 2004 року Сергій Притула закінчив участь резидента в проекті “Comedy clab” та близько року був ведучим у різних телепроектах.

В мене було відчуття певного “вакууму, - розповів Сергій, - не вистачало сцени як такої. До такої розкоші, як оплески, дуже швидко звикаєш і без них в тебе відбувається творча “ломка”. Коли я їздив з гастролями та корпоративами по Україні, то бачив, що в різних містах є щось на зразок “Comedy clab”. Таким чином я зрозумів, що можна зібрати колектив кращих акторів з різних міст. І ось у вересні 2010 року я запросив до участі в новому гумористичному проекті близько 10 авторів-виконавців гумористичного жанру з різних міст – Львова, Рівного, Тернополя, Чернівців. Ми обговорили новий проект, який мав би бути повністю україномовним. На початку ми починали концерти в різних клубах та пабах, і не завжди зали були заповнені. Якось в на концерті в Ужгороді на наш виступ прийшло 12 глядачів в той час, коли в нашому шоу брало участь 16 акторів. Зараз ми збираємо повні концертні зали, маємо до десятка виступів у місяць, часто змінюємо власний репертуар. Ми намагаємося їздити з гастролями скрізь, де нас запрошують, скажімо, наступний виступ буде в Млинові. Скажу також, що виступ “Вар’ятів” коштує вдвічі- втричі менше, аніж мої сольні виступи на “корпоративах”. Переважно ми виступаємо на західній Україні, можливо, тому, що на україномовний гумор тут більший попит.

З початку проекту склад учасників та його тривалість зменшилися вдвічі. Щодо нинішнього складу – троє з п’яти його учасників є вихідцями з млинівського району. Отже, Рівненщина в проекті представлена максимально.

08.12.2014Олексій ПОТЯНОК



Рівне-Ракурс №10 від 08.12.2014p. 
На головну сторінку