Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №691 від 26.01.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Аромат

Тести на виявлення запаху з рота

Тести на виявлення запаху з рота

На жаль, людині часто важко вловити свій власний неприємний запах. Тому вона може довгий час не здогадуватися про проблему. Або ж, навпаки, комплексувати, безпідставно припускаючи у себе наявність “аромату”. Щоб розвіяти сумніви, рекомендується провести прості, але інформативні тести:

Лизніть язиком шкіру зап’ястя і дайте слині висохнути. Через пару хвилин можна відчути запах, проте, пам’ятаєте, що він слабкіше того, що виходить з рота.

Зніміть ложечкою трохи нальоту й слини з центру язика і понюхайте його. Цей запах відповідає запаху вашого дихання.

Як позбутися від неприємного запаху

Для усунення неприємного запаху необхідно в першу чергу встановити причину цієї проблеми, для чого рекомендується звернутися до стоматолога.

Так як найчастіше причиною несвіжого аромату стають проблеми з зубами і яснами, важливо провести повне лікування, а так само навчити пацієнта правильно доглядати за порожниною рота.

Лікування карієсу.

Професійна чистка зубів, видалення каменів і застарілого нальоту.

Лікування запальних захворювань ясен (гінгівіт, пародонтит, стоматит та ін.).

Введення в щоденний гігієнічний ритуал звички чистити не тільки зуби, але і язик, на якому накопичується велика кількість бактерій, відповідальних за утворення неприємного запаху.

Використання у догляді за порожниною рота зубної нитки і іригатора для ретельного очищення міжзубних проміжків. У відсутності пасти і приладів-помічників після прийому їжі в обов’язковому порядку слід прополоскати рот чистою водою або ополіскувачем.

Якщо з порожниною рота все в порядку, а запах зберігається, обов’язково відвідайте гастроентеролога.

Крім цього, важливо дотримуватися правильного харчування з акцентом на фрукти та овочі. Жорсткі продукти, наприклад, яблука або моркву, що є природними очисниками зубів і, отже, попереджають появу не тільки зубного каменю, але і неприємного запаху з рота.

Не забувайте про питний режим! При нестачі води в організмі людини знижується утворення слини, яка покликана розчиняти і змивати бактерії, що утворюють неприємний запах. Отже, вживання звичайної чистої води без газу знижує ймовірність появи неприємного запаху з рота.

Серед засобів народної медицини в боротьбі з неприємним запахом з рота добре зарекомендували себе полоскання рота з настоєм м’яти, ромашки, кори дуба або суниці.

26.01.2015



Рівне-Ракурс №10 від 26.01.2015p. 
На головну сторінку