Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №205 від 15.09.2005p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Не просто дата

У день свого народження Рух закликає до єдності

У день свого народження Рух закликає до єдності

В умовах постійних потрясінь, у тому числі й політичних, Народний Рух України впродовж останніх півтора десятка років сприймався людьми як партія української Незалежності, демократичних здобутків України. Минулого тижня Руху виповнилося 16 років. 8-10 вересня далекого 1989-го у актовій залі столичного Політехнічного інституту зібралися люди, які були віддані ідеї незалежності України. І, зрештою, вони перемогли.

З нагоди річниці створення НРУ в Будинку вчителя у Києві відбулося урочисте засідання Центрального Проводу цієї партії. Поділитися своїми враженнями ми попросили голову Рівненської обласної організації Народного Руху, депутата Рівнеради Валентина КОРОЛЮКА.

“Навіть людина, яка далека від політики, знає: Рух був, є і буде захисником національних інтересів України. Рух – це та партія, яка, на відміну від багатьох інших, має свою ідеологію. Саме ідеологічність, а не якісь матеріальні вигоди гуртували українських патріотів у НРУ.

Відтак наша партія, як ніхто інший, усвідомлює свою відповідальність за процеси, які відбуваються в державі. Тому в день свого народження найстаріша політична сила України, якою є Рух, проcтягнув руку співпраці усім демократичним політичним силам. Народний Рух України впродовж всього часу спільної роботи з партіями, що підтримують Віктора Ющенка, словом і ділом домагався командної єдності, взаємоповаги та ділового партнерства, дотримання взятих на себе зобов’язань заради втілення у життя тих ідеалів, до яких ми завжди закликали. Ми вважали і вважаємо, що запорукою очікуваних українським народом змін має бути чесна, згуртована, професійна, відкрита демократична влада”, - зазначив голова рівненських рухівців.

На думку В.Королюка, Рух не є ні пропрезидентською, ні пропрем’єрською, ні провладною партією. Адже Рух – Народний. Однак, коментуючи каскад відставок минулого тижня, голова РОО НРУ підтримав дії Президента: „Віктор Ющенко вчинив як справжній лідер, як арбітр нації. Було неприпустимо ставати на жоден бік у цьому конфлікті. Тож після цього рішучого кроку говорити про великий вплив на Президента його оточення справді смішно. В.Ющенко вчинив це з однією метою: сказати кожному у владній команді: займайтеся роботою, а не самопіаром, будьте чесними із громадськістю, не робіть чвар. У інакшому випадку вже і без того великий список звільнень буде продовжено”.

15.09.2005Роман КЛИМОВИЧ



Рівне-Ракурс №10 від 15.09.2005p. 
На головну сторінку