Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №692 від 02.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради для господині

Які продукти не можна зберігати у холодильнику

Які продукти не можна зберігати у холодильнику

Холодильник - один із найважливіших винаходів, який допомагає зберігати продукти, ліки та косметику. Однак є деякі продукти, які абсолютно не терплять холоду і втрачають у ньому свої властивості, тому їх потрібно тримати від холодильника подалі.

Хліб входить до переліку харчів, які не зберігають у холодильнику ніколи. Перебування у ньому не продовжить хлібу життя, а тільки допоможе йому швидше засохнути і увібрати звідти всі запахи. Найкращий варіант зберігання хліба - кімнатна температура, і навіть тоді він повинен зберігатися не більше чотирьох днів.

Часник абсолютно не терпить холоду. Він спокійно проведе у сухому місці кілька місяців. Обов’язкова умова - вентиляція, яка збереже часник свіжим набагато довше.

Гострий соус (Табаско). Вважається, що всі соуси і приправи потрібно зберігати винятково у холодильнику. Однак такі їх компоненти, як оцет, цукор і сіль - відмінні консерванти. Гострий соус теж не потрібно зберігати у холодильнику. В коморі він зможе простояти протягом трьох років, отже, низькі температури йому не потрібні. До того ж і смак вони йому не поліпшать.

Картоплі точно не місце у холодильнику. Головна причина - низька температура перетворює картопляний крохмаль на цукор. Навіть температура +7 градусів завдасть шкоди картоплі. І приготування не сховає зміни її смакових якостей і консистенції. Краще місце для зберігання картоплі - у паперовому пакеті у коморі.

Холодильник перетворює помідори на щось неїстівне. Псуються вони тим сильніше, чим довше зберігаються у холоді. Зберігати їх там, звичайно, можна, але смак буде вже не таким як раніше. Помідори люблять тепло, тому краще тримати їх просто на столі, в умовах кімнатної температури. Однак томати слід оберігати від прямих сонячних променів.

Цибулю краще зберігати в сітках, щоб сприяти циркуляції повітря. Це дозволить зберегти її протягом тривалого часу. У холодильнику ж, в умові недостатньої циркуляції повітря і вогкості цибуля зігниє дуже швидко. Також слід знати, що вона краще зберігається в темряві, тому що вплив світла змінює її смак. При цьому зберігання поблизу картоплі не рекомендується. Гази, що виходять із неї, і вологість змусять згнити вашу цибулю швидше.

Каву не можна зберігати в холодильнику, всупереч усім переконанням. Зберігання в холодильнику негативно вплине на якість і смак кави. До того ж сама кава, що має досить сильний запах, може змінити запах і смак інших продуктів.

02.02.2015



Рівне-Ракурс №10 від 02.02.2015p. 
На головну сторінку