Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №693 від 09.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Податкова співпраця

Реформування податкової системи– під контроль громадськості

Бізнес та влада повинні зараз, як ніколи раніше, консолідуватись та бути добрими партнерами у справі поліпшення умов ведення бізнесу. Адже лише спільні зусилля сприятимуть розвитку, як кожного підприємства окремо, так і свого регіону та країни в цілому.

Цьому спонукатимуть не декларативні заяви, а спільні дії, спрямовані на створення атмосфери довіри та партнерських відносин між платниками податків та органами державної влади.

Пошуку шляхів такої взаємодії та втілення ефективних форм співпраці для забезпечення участі громадськості в реалізації державної податкової та митної політики присвячена зустріч за Круглим столом, яка відбулася сьогодні у Рівному.

Представники влади, бізнесу та громадськості зійшлися у думці, що треба робити все можливе для досягнення стабільного підприємницького клімату у рамках нашого регіону.

Так, зокрема, для розгляду та аналізу конфліктних ситуацій, що виникають між платниками податків та органами фіскальної служби у процесі сплати та адміністрування податків, вирішили створити постійно діючу спільну Узгоджувальну комісію, основне завдання якої полягатиме у вирішенні таких проблемних ситуацій виключно у правовому полі, дотримуючись презумпції невинуватості платників.

Влада і бізнес домовилися також про проведення спільної роботи щодо удосконалення податкового і митного законодавства, спільної масово-роз’яснювальної та навчально-консультативної роботи.

Присутній на зустрічі директор департаменту економічного розвитку та торгівлі Рівненської ОДА Тимошенко І.О. висловив думку щодо необхідності висвітлення участі кращих платників податків області в реалізації бюджетних та соціальних програм.

Представники бізнесових структур були одностайні в тому, що ефективною формою співпраці є забезпечення участі громадськості в налагодженні системи контролю за додержанням податкового і митного законодавства та запобігання правопорушенням у сфері податкових та митних відносин як з боку ДФС, так і представників бізнесу.

Заключним раундом “Круглого столу” стало підписання Меморандуму про співробітництво між Головним управлінням ДФС у Рівненській області, Рівненською митницею ДФС та Територіальним відділенням Всеукраїнської громадської організації “Асоціація платників податків України” в Рівненській області. Документ підписали начальник ГУ ДФС у Рівненській області Дмитро Зайцев, начальник Рівненської митниці ДФС Олег Вавровський та голова Ради Територіального відділення Всеукраїнської громадської організації “Асоціація платників податків України” в Рівненській області Володимир Нагорнюк.

Згідно з підписаним документом, сторони спільно узгоджуватимуть позиції щодо реформування податкової системи, забезпечуватимуть безпосередню участь платників податків у прийнятті важливих рішень щодо поліпшення умов ведення бізнесу.

Сторони беруть на себе зобов’язання докласти усіх зусиль для забезпечення захисту законних прав та інтересів платників, поліпшення підприємницького клімату в області, розвитку партнерських відносин між владою і бізнесом, а також підвищення соціальної відповідальності платників податків.

09.02.2015ДФС у Рівненській області



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2015p. 
На головну сторінку