Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №693 від 09.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кілька способів нетрадиційного застосування солі

Кілька способів нетрадиційного застосування солі

Напевне, нема речі більш звичної і потрібної на кухні, як звичайна сіль. Без солі на кухні як без рук – ні страву смачну не приготуєш, ні порядок та чистоту не наведеш.

Сіль – не лише чудова та, практично, незамінна приправа до страв, прекрасний засіб для чищення, але й, як виявляється, прекрасний будматеріал та навіть освіжувач повітря. Поговоримо про нетрадиційне використання кухонної солі.

Сіль виконує найрізноманітніші завдання. Звичайна сіль може використовуватися як вбирач неприємних запахів та засіб для чищення, а в сучасних фільтрах для пом’якшення води широко використовується сіль в таблетках.

1. Сіль - освіжувач. Щоб позбутися неприємного запаху в холодильнику, необхідно помістити у відкриту посудину суміш соди і солі й поставити її в холодильник. Якщо ж бажаєте освіжити повітря в кімнатах, розріжте пополам апельсин і посипте його половинки сіллю. Також сіль поможе позбутися запаху риби – для цього потрібно протерти посуд сіллю, і запаху підгорілого молока.

2. Сіль – плямовивідник. Сіль чудово справляється з плямами на одязі. На свіжу пляму від жиру, вина чи кави слід нанести вологу кашку з солі, трохи втерти і зачекати, доки висохне. Пляма зовсім не видалиться, але відіпрати її буде набагато легше.

Також за допомогою солі можна відбілити кухонні рушники. Для цього потрібно до гарячої води додати кілька столових ложок солі, соди, прального порошку та дві-три ложки сухого відбілювача. Рушники слід залишити до повного остигання.

3. Сіль – засіб для чищення. Сіль прекрасно очищує пригорілу посуду – для цього слід розчинити сіль у воді і прокип’ятити каструлю, - а також допомагає відмити плями від чаю та кави чи начистити до блиску столові прибори.

4. Сіль – будматеріал. Якщо в якомусь місці у квартирі відвалилася штукатурка чи залишилися сліди від цвяхів, заробити їх можна сумішшю з води, солі та крохмалю.

5. Сіль - косметичний засіб. Часто в домашній косметології сіль використовують в якості скрабу – для ніг, тіла та обличчя. Її додають до води у ванну – так знімаються набряки. А ще сіль допомагає при опіках – щоправда, лише тоді, якщо не утворилася відкрита рана. Для цього потрібно змочити шматок тканини соленою водою і прикласти до обпеченого місця.

09.02.2015



Рівне-Ракурс №10 від 09.02.2015p. 
На головну сторінку