Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №694 від 16.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Добровольцями в АТО

На базі Рівненського медколеджу відбулись навчання з медико-санітарного забезпечення при масових ураженнях. Участь в них взяли понад 50 працівників центрів екстреної медичної допомоги з усіх районів Рівненщини.

Зокрема, фахівці відпрацьовували свої дії у разі надзвичайних ситуацій, пов’язаних з аваріями техногенного характеру. Також медики підвищували свою кваліфікацію з надання домедичної допомоги в умовах бойових дій.

«У таких випадках діяти потрібно чітко за правилами. Адже, коли працює лише одна бригада медиків і є багато постраждалих, то потрібно вчасно викликати додаткову допомогу. Адже поранених може бути чимало», - зазначив завідувач військової кафедри Тернопільського медуніверситету, професор Арсен Гудима. Саме під його керівництвом, лікарі швидких відпрацювали сценарій, коли під час імітованого уроку стався вибух і декілька учнів отримали травми.

Головний лікар обласного центру екстреної медичної допомоги Андрій Бортнік переконаний, що такий досвід медикам знадобиться, зважаючи на складну ситуацію в країні. За його словами, вже десять лікарів швидкої допомоги з Рівненщини виявили бажання працювати в зоні АТО.

«Ми продовжуємо формувати бригади з наших працівників, які добровільно хочуть допомагати країні в зоні проведення АТО. Вже виявили бажання їхати на Схід 10 людей – лікарі, фельдшери та водії. Незабаром бригада медиків поїде на місяць в місто Артемівськ Донецької області», – зазначив Андрій Бортнік.

16.02.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.02.2015p. 
На головну сторінку