Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №255 від 31.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Нонсенс!

Під Здолбуновом дітей зомбували сектанти

Під Здолбуновом дітей зомбували сектанти

Нещодавно в Інтернеті з’явилася стаття з розповіддю про організацію на Рівненщині наметового табору, де представники декількох сект “оздоровлювали” соціально незахищених дітей з усієї України. Причому, інформація про цей захід ніде не поширювалася.

Впродовж шести днів у Рівненській області, в живописних місцях біля Милого озера, що в Здолбунівському районі, діти отримували, здавалося б, добродійну підтримку у вигляді “соціально-психологічної реабілітації” і безкоштовного відпочинку. Проте, діяльність табору викликала серйозне схвилювання фахівців у галузі сектознавства. Проблема полягає в тому, що одним з організаторів табору виступила місцева харизматична секта “Джерело життя”. Про силу і деструктивний характер секти, психологічній дії якої піддаються навіть зрілі адепти харизматичних тоталітарних груп, регулярно пише інтернет-видання “Україна сектантська”.

Психологи відзначають, що в ізольованих умовах на людей легше впливати. Тому навіть досвідчені фахівці в галузі сектознавства були приголомшені звісткою про те, що вже, можливо, не перший рік в ізольованому від суспільства куточку Рівненщини сектанти застосовують методи психологічної обробки дітей із неблагополучних сімей. Дивує й те, що подібні заходи підтримують державні установи! Незважаючи на це, жодна інформація про захід не поширювалася ні в місцевих ЗМІ, ні в Інтернеті.

Ще одним організатором літнього відпочинку дітей стала YMCA - Християнська Асоціація молодих людей, заснована ще в 1844 році у Великобританії. “Україна сектантська” закликає колег, що вивчають тоталітарні культові групи, при інформуванні населення про небезпеку сект висвітлювати також роль YMCA у вербуванні громадян до таких сект.

Намагання кореспондента “РР” дізнатися більше про цей табір успіху практично не мали. Керівник сектору у справах релігій ОДА Степан Маринич вперше почув про таборування. І якщо справді дітей зомбували, аби “навернути”, то це, за його словами, підпадає під кримінальну відповідальність. Так само захід пройшов повз увагу обласного управління у справах сім’ї та молоді. Щоправда, у червні цього року молодіжна громадська організація “Християнська спілка молоді Здолбунова” організувала оздоровчий табір для місцевих обдарованих дітей за фінансування обласного управління у справах сім’ї та молоді. У фотозвіті все виглядає чудово. Втім, церква категорично проти такого відпочинку.

- Кожна секта намагається втягнути до себе якомога більше людей, особливо дітей, - зазначив секретар-діловод Рівненської єпархії УПЦ КП, протоієрей Борис Оплаканець. - Батькам варто дивитися, що це за секти. Відомі приклади, коли діти після подібного “виховання” йшли з дому. Тому ми не схвалюємо такого таборування.

31.08.2006Володимир ПОПИК



Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2006p. 
На головну сторінку