Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №695 від 23.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поради

Золоті поради довгожителя

Андрій Ворон мешканець Закарпаття, прожив 104 роки. Академік В. Білоног називає ці поради “свіжим струменем у сучасній дієтології, валеології, соціальній психології й людинознавстві”.

Ми забуваємо, що ліки ростуть із землі. Наприклад, гречка. Вона нормалізує тиск, допомагає при цукровому діабеті. Гречка замінить хворому і картоплю, і хліб. Усім, хто хворіє на склероз, ревматизм, запалення суглобів, також треба включити гречку до свого меню. Гречка зміцнює судини і очищає очі.

Найкраще знижують тиск - селера, клюква.

Найцінніші горіхи - недозрілі. Вони містять вітаміну в кілька десятків разів більше, ніж висушені. Тому не лінуйтеся недозрілі зернята почистити і залити медом, сиропом, горілкою. Це - ваша аптека.

Полуниця добре очищає всі нутрощі, освіжає тіло.

Вишня і черешня очищують кров.

Від малини прибуде кров, укріпляться нігті й волосся.

Персики слід їсти, коли немає апетиту.

Сухі абрикоси - диво для серця. Коли воно кволе, пийте з них 2-3 горнятка узвару щодня.

Яке диво - калина. Моя баба вважала її найкращими ліками і найсмачнішими ласощами. Ось найпростіший і найкращий її рецепт із калини. Дві столові ложки подрібнених квіток, листя, гілочок, ягід залити двома склянками окропу, закутати і три години настоювати. Потім процідити. Пити по півсклянки 4 рази надень. Допомагає навіть від раку. Крім усього, від цього калинового чаю в жінок довго залишатимуться дівочими груди.

Настій калини дають хворим, у яких фурункули, екзема, різні висипи на шкірі. Дівчатам добре змащувати соком ягід обличчя, витримувати 20 хвилин, а потім умитися холодною водою.

Часником, хріном, калинкою, лимоном убезпечите себе від усілякої зарази.

Диня найкорисніша кругла, з гладкою шкірою.

Диво-ягода - смородина. Чорна - для вітамінів, червона - для крові, біла - для нирок. Щодень споживаючи їх, за місяць можна для тіла стільки доброго набути, скільки за рік ніякими ліками не зробиш.

23.02.2015



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2015p. 
На головну сторінку