Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №695 від 23.02.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Топ-5 міфів про вплив їжі на шкіру

Топ-5 міфів про вплив їжі на шкіру

Їжа, яку ми вживаємо, впливає не тільки на стан нашого організму, але і на вигляд нашої шкіри. Щоб мати чудовий колір обличчя, варто вживати певне поєднання продуктів, а від деяких харчових шедеврів необхідно відмовитися назавжди. Але є хороша новина: не всі продукти, які мають погану репутацію, здатні шкодити вашій шкірі. А деякі з “корисних” навпаки, здатні завдавати видимої шкоди. Ми вибрали 5 найпоширеніших міфів про шкідливі продукти, які ви повинні знати.

Міф: Шоколад спричинює вугри і акне

Факт: Це не завжди так. Натуральний чорний шоколад містить велику кількість корисних для шкіри антиоксидантів. У ньому також безліч речовин, які поліпшують настрій. Хоча молочний і білий шоколад з великим вмістом цукру дійсно шкодить, не тільки фігурі, але і шкірі.

Міф: Жирна їжа = обвисла шкіра

Факт: Усім відомо, що не всі жири однаково шкідливі. Це особливо важливо пам’ятати, коли мова йде про збереження чистої і сяючої шкіри. Горіхи та насіння, оливкова олія та авокадо, жирна морська риба мають дуже багато корисних для шкіри олій і антиоксидантів, таких як вітамін Е. В цей же час, варто пам’ятати про те, що насичені жири здатні нашкодити шкірі. Експерти також стверджують, що найбільш шкідливими речовинами для шкіри є не самі жири, а кінцевий їхній продукт — вуглеводи.

Міф: Молочні продукти корисні для краси

Факт: Молоко і молочні продукти є відмінним джерелом кальцію, білка і вітаміну D. Але молочні продукти також можуть бути “засмічувачем” для вашої шкіри. Деякі експерти по догляду за шкірою кажуть, що деякі компоненти молокопродуктів, пов’язані з гормонами тестостерону, можуть призвести до надмірної роботі сальних залоз. А це призводить до погіршення стану шкіри. Якщо ви помітили проблеми зі шкірою після вживання молочних продуктів, замініть їх здоровою альтернативою: кокосовим або мигдальним молоком, соєвими продуктами, козячим або овечим молоком.

Міф: Кофеїн призводить до акне

Факт: Багато хто вважає, що кофеїн спричинює акне і прищі. Але все далеко не так. Більшість експертів вважає, що сам кофеїн не викликає акне, але у людей з проблемною шкірою може погіршити ситуацію. Кофеїн має свої переваги: кава, чорний і зелений чай містять велику кількість антиоксидантів, які захищають шкіру від факторів зовнішнього середовища, особливо від сонця. Щоб кофеїн пішов на користь, а не на шкоду, стежте за його споживанням, не перевищуючи допустиму норму.

Міф: Натуральні підсолоджувачі менш шкідливі, ніж цукор

Факт: Давайте поглянемо правді в обличчя: неважливо, яке його походження, цукор є цукор. Усім відомо, що споживання цього продукту призводить до підвищення рівня цукру крові, який призводить до розладу і прискореного старіння. Незважаючи на це, деякі природні підсолоджувачі не мають такого ж ефекту, як безпосередньо цукор. Правда, якщо вживати їх у мінімальних дозах. Ви можете замінити цукор сиропом агави або медом. Вони набагато солодші, тому навіть мінімальна їхня кількість здатна задовольнити смакові рецептори. Також можна використовувати кленовий сироп.

23.02.2015



Рівне-Ракурс №10 від 23.02.2015p. 
На головну сторінку