Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №696 від 02.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чим корисний морський рис

Перш, ніж розповісти вам, чим корисний морський рис, необхідно відзначити, що це таке.

Морський рис або рисовий гриб (китайський морський рис, індійський рис, китайський гриб, живий рис, японський гриб) — це мікроорганізм, який відноситься до видів бактерії зооглея. Іншими типами зооглеї є морський рис, молочний тибетський гриб і чайний гриб. З усіх різновидів морський рис найкорисніший.

Зооглея — це продукт життєдіяльності бактерій, який містить оцтовокислі бактерії. Рисовий гриб схожий на зерна рису, тому і носить таку назву. За смаком напій з бактерією схожий на сироватку, кефір або квас.

Чим корисний морський рис

1. Він лікує артрит, гіпертонію, ішемічну хворобу серця, цукровий діабет. Напій стабілізує обмін речовин, виводить шлаки і солі, нейтралізує запальні процеси внутрішніх органів, благотворно впливає на стан шкіри і волосся.

2. Настій рисового гриба тонізує організм, омолоджує його, підвищує працездатність, знижує тиск, виводить камені і пісок, зміцнює нервову систему, усуває безсоння, відновлює потенцію. Також бактерія уповільнює розвиток раку, бореться з шкірними захворюваннями.

3. Допомагає при схудненні. Морський рис містить ліпазу — фермент, який відповідає за розщеплення важких жирів.

Морський рис розводять у банці. Щоб приготувати рисовий гриб, потрібно взяти чисту (не кип’ячену) воду, цукор і сухофрукти. На банку об’ємом в 1 л. тобі знадобиться близько 4 ст. л. морського рису, 4 шт. кураги (приблизно 15 родзинок), 2 ст. л. цукру, який потрібно розчинити у воді. Заправку слід періодично міняти, щоб морський рис не загинув.

02.03.2015



Рівне-Ракурс №10 від 02.03.2015p. 
На головну сторінку