Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №255 від 31.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ну й діла!

Була у зайчика хатка...

Була у зайчика хатка...

Студенти РІС КСУ протестують проти виселення з гуртожитку

Кілька сотень студентів Рівненського інституту слов’янознавства Київського славістичного університету, які впродовж останніх років мешкали в гуртожитках Рівненського державного гуманітарного університету, мають у дводенний термін звільнити свої кімнати. Новоспечених “бомжів” не влаштовує таке вирішення проблеми, тому напередодні початку нового навчального року вони розпочали акцію протесту у гуртожитку РДГУ, що на вул. Котляревського, 16.

З самого ранку у холі “общаги” можна було побачити таку картину: на розстелених спальниках розкинули ”табір” кількадесят хлопців та дівчат із плакатами: “Ми не маємо житла - для студентів це біда!”, “Не хочу жити на ЖД”, “Спочатку 2002 було весело й прикольно, а у 2006 стало страшно і больно” - і так далі у такому ж дусі. Поряд, на газетках - нехитра студентська їжа. Співають під гітару: “Колись було літо, а тепер - зима. Був у мене гуртожиток, а тепер - нема!”.

Голова профкому студентів РІС КСУ, студент п’ятого курсу і депутат Рівненської міської ради Віталій ШАБУНІН розповідає, що інформацію про виселення студенти вперше почули 29 серпня. За словами члена Студентського братства Ростислава МИКИТЧАКА, більшість студентів, що мешкали в гуртожитку, спокійно відробили практику і на початку липня роз’їхалися по домівках. Дехто навіть встиг зробити у кімнатах косметичний ремонт. Адже ректор РДГУ Руслан Постоловський на зустрічах із представниками Братства запевнив, що слов’янознавцям нема про що хвилюватися: поки РІС КСУ збудує власний гуртожиток, його студенти проживатимуть у гуртожитках РДГУ.

Проректор РДГУ Леонід ЛАЗАРУК повідомив, що наказ про виселення сторонніх із гуртожитків університету був оприлюднений 30 червня на загальних зборах, куди були запрошені всі зацікавлені сторони. І, мовляв, студенти самі винні, що не з’явилися на збори.

Наразі студенти не збираються припиняти акцію протесту. Якщо рішення ректорату залишиться незмінним, вимушено безпритульні юнаки та дівчата звернуться до суду, а у разі відмови за судовим позовом мають намір розпочати голодування.

31.08.2006Валентина ЗАХАРОВА



Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2006p. 
На головну сторінку