Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №255 від 31.08.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Несподівана зустріч

Матір і сина роз’єднав Лукашенко

Матір і сина роз’єднав Лукашенко

На залізничному вокзалі міста Рівного після тривалої розлуки зустрілися мати із сином. Ці люди є громадянами Республіки Білорусь, однак, на батьківщині вони не можуть бачитися - бояться...

Мати живе у Республіці Білорусь, а син змушений був виїхати до Польщі. За його словами, в рідній країні він потерпає від політичного переслідування через те, що незадоволений теперішньою владою і відкрито під час президентських виборів агітував за кандидатуру Олександра Мілінкевича.

А ще Миколу (ім’я змінене - авт.) не влаштовує, що в його рідній країні не поважають національну мову, масово закриваються опозиційні газети, арештовують людей прямо на вулицях, якщо вони виступають проти політики Олександра Лукашенка.

За словами голови правління Рівненської обласної громадської організації “Білоруський центр” Макара ГЕРАСКЕВИЧА, сьогодні Україна, Польща, Литва, Угорщина і ряд європейських країн запрошують на навчання білоруських студентів, які через політичне переслідування не можуть здобути повноцінну вищу освіту в рідній країні. Зокрема Україна надала притулок більше сотні молодих білорусів. У Рівному з початку цього року в РДГУ та Інституті слов’янознавства розпочнуть навчання двадцять студентів із Білорусії.

31.08.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2006p. 
На головну сторінку