Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №697 від 12.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Рецепти натурального шампуню

Рецепти натурального шампуню

Ми звикли мити волосся шампунем і обполіскувати бальзамом. Зробити натуральний шампунь вдома не складе ніяких труднощів, однак користь від такого шампуню в декілька разів буде перевершувати, купленого на прилавках магазинів.

Гірчичний шампунь

1 ст.л. гірчиці розвести в двох літрах теплої води і цим шампунем вимити волосся. Гірчиця найкраще підходить для жирного волосся. Вона усуває неприємний сальний блиск, волосся не так швидко брудниться.

Желатиновий шампунь

Змішати 1 ст.л. будь-якого шампуню, 1 жовток і 1 ст.л. желатину в порошку. Повільно збити, щоб не було грудок, нанести на вологе волосся і потримати 5-10 хвилин, після чого добре промити волосся теплою водою. Цей склад містить багато протеїну, волосся стає красивим і густим.

Жовтковим-масляний шампунь

Змішати жовток з 1 ч.л. касторової та оливкової олії і вимити волосся отриманим розчином. Така суміш особливо підходить для сухого волосся.

Кисломолочниі шампуні

1. Можна скористатися для миття волосся кефіром або кислим молоком. Вони створюють жирову плівку, яка захищає волосся від шкідливих впливів навколишнього середовища. Треба взяти, приміром, кисле молоко, рясно змочити ним голову і накрити волосся поліетиленом, а зверху - махровим рушником. Через півгодини ретельно промити волосся звичайною теплою водою, а потім підкисленою соком одного лимона або розчином оцту (1 ст.л. оцту на 2 л води).

2. Розбавити кефір гарячою водою і вимити цим складом волосся.

Крохмальний сухий шампунь

Якщо треба швидко вимити голову, можна посипати сухе волосся картопляним крохмалем і збити їх, як при митті. Через 5-10 хвилин протерти сухим рушником. Залишки крохмалю видалити щіткою або частим гребенем.

Житній шампунь-маска

Взяти шматочок житнього хліба і розім’яти в невеликій кількості гарячої води таким чином, щоб вийшла рідка кашка. Можна дати їй деякий час настоятися. Цією кашкою натерти волосся і потримати 5-10 хвилин. Потім ретельно промити водою. Потрібно враховувати, що хлібні крихти досить важко вичісувати, тому краще протерти кашку через сито. Ваші зусилля не будуть марними: цей шампунь-маска дуже благотворно впливає як на ріст волосся, так і на його стан: волосся стає об’ємним, густим. Особливо ефективний цей рецепт для жирного волосся.

Китайський гороховий шампунь

Борошно з гороху, приготоване за допомогою кавомолки, залити теплою водою і дати настоятися протягом ночі. Потім нанести на волосся на 30 хвилин. Горохова суміш забере з волосся весь бруд і жир. Змити шампунь-маску теплою водою.

12.03.2015



Рівне-Ракурс №10 від 12.03.2015p. 
На головну сторінку