Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №698 від 16.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Золоті поради довгожителя

Андрій Ворон мешканець Закарпаття, прожив 104 роки. Академік В. Білоног називає ці поради “свіжим струменем у сучасній дієтології, валеології, соціальній психології й людинознавстві”.

Березовий квас я готую так. У посуд з березовим соком кладу просмажені окрайці житнього хліба. Через дві доби додаю кору дуба, можна й вишневі, малинові та смородинові гілочки. Посуд закорковую, і за два тижні квас готовий. Пийте на здоров’я, бо це справді здоровий напій.

Розсіл (сік квашеної капусти) — найдоступніші ліки від цукрового діабету, хвороб печінки, шлунка, підшлункової залози, нервової системи. Він підстьобне ці органи до роботи і оживить усе тіло.

Коли відчуєте, що організм швидко втомлюється, що вас усе дратує, робота, як кажуть, із рук валиться — це означає: треба вживати моркву двічі-тричі на день. Бажано з олійкою і медом. Так відновите сили.

Якщо слабне і випадає волосся, це не просто так. Мабуть, хвора підшлункова залоза. А якщо нездорова ще й щитовидна залоза, то ви скоро облисієте. Почніть вживати якнайбільше насіння кропу. Від цього підшлункова залоза запрацює добре. Саме волосся можна укріпити самшитом і зеленим плющем. Відварюйте гілочки й листя і ополіскуйте голову, втираючи легенько в шкіру відвар вічнозелених кущів. А волосся добре мити домашнім яйцем. Для жирного волосся краще білок, а для сухого — жовток. І теж втирати у шкіру голови. Волосся буде густим, довгим і блискучим.

Якщо болять суглоби і поперек. Дві столові ложки подрібнених гілочок верби та стільки ж бузку (чи кори з них) перемішуємо, додаємо одну столову ложку лаврового листя і заливаємо 0,5 л горілки. Настоюється три тижні. Тоді додаємо 50 г камфорного спирту і одну червону перчину. Цим натирати хворі місця.

Жінкам раджу їсти повсякчас горіхи і печінку — зморшки не скоро з’являться.

16.03.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.03.2015p. 
На головну сторінку