Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №699 від 23.03.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Футболу на Рівненщині бути

Футболу на Рівненщині бути

Куди зник футбольний клуб “Верес” з горизонту України. Впродовж вже майже п’яти років раніше популярна футбольна команда не радує вболівальників забитими голами. Рівне, один з не багатьох обласних центрів, який не має професійної команди з футболу. Проте відродити футбол на Рівненщині пробували декілька разів - останній з них цими вихідними.

Історія футбольного клубу “Верес” налічує вже більше півстоліття. За увесь цей час у колективу було багато злетів і падінь, але найбільше розчарування прийшло у 2011 році. Саме тоді рівненська команда знялася із чемпіонату України з футболу у другій лізі через фінансові труднощі. Тоді практично ні для кого із рівнян це не стало новиною, адже про проблеми клубу було відомо вже давно. Тодішній президент клубу Ігор Климишин запевняв - де-факто команди немає, проте юридично вона продовжує існувати.

З року в рік всі - від народних депутатів України до міського голови та керівництва області - обіцяли людям футбол. Професійний і якісний. Проте з року в рік футбольні вболівальники з Рівненщини їздили до Львова чи Києва, аби відвідати гру тамтешніх професійних команд. Після Революції Гідності та зміни влади в країні змінився й голова Рівненської обласної федерації футболу. Ще на звітно-виборчій конференції Олексій Хахльов, а саме він став головою, обіцяв створити професійну команду. І вже навіть цю ідею почав втілювати в життя.

Де знайти кошти на фінансування футбольної команди, новообраний голова федерації футболу також знає. Каже, членські внески та спонсорські інвестиції допоможуть втілити мрію вболівальників футболу з Рівненщини в життя.

Допомагати відновлювати футбольну команду на Рівненщині взявся відомий в минулому футболіст, а нині тренер, Олег Лужний. Колишній капітан київського “Динамо” ще досі пам’ятає, як флагман українського футболу був вибитий з кубку України рівненським “Вересом”.

Поспілкувався Олег Лужний і з молодими рівненськими талантами.

Підтверджує слова Олега Лужного і Володимир Чирков. Колишній гравець рівненського “Вересу”, а нині дитячий тренер, впевнений, якщо в області буде професійна футбольна команда, то і молоді гравці розвиватимуться краще.

Допомагати фінансово професійній футбольній команді обіцяє і депутат Рівнеради та відомий спортивний меценат Олександр Нестерук. За його підрахунками утримання футбольної команди другої ліги чемпіонату України обійдеться у суму від 13 до 17 мільйонів гривень.

Крім того Олександр Нестерук запевняє, у Рівному незабаром може з’явитися стадіон зі штучним покриттям, зроблений за кошти Федерації футболу України.

Зараз голова обласної федерації футболу каже, на реконструкції стадіону “Авангард” у Рівному потрібно близько 200 мільйонів гривень. Проте якщо цих коштів так і не знайдуть, то новоутворений “Верес” зможе без проблем проводити домашні матчі на полі зі штучним покриттям. Якщо мрію рівненських футбольних вболівальників таки доведуть до логічного завершення.

23.03.2015



Рівне-Ракурс №10 від 23.03.2015p. 
На головну сторінку