Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №700 від 02.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Меню-газета

Паска “Запашна”

Паска “Запашна”

Починаємо роботу з того, що замочуємо 100 родзинок у алкоголі. Далі просіюємо 400гр. борошна, додаємо 240гр. яєць (приблизно 4 великих або 5 маленьких), 40гр. цукру, 10гр. солі. Все замішуємо міксером за допомогою насадки “гачок”. Майте на увазі, тісто дуже щільне.

Далі додаємо 20гр. молока і, розчинені у ньому 15гр. дріжджів.

До тіста поступово додаємо 240 масла кімнатної температури. Їх просто порізати масло на невеликі шматочки. Все мішаємо хвилин 15.

Даємо підійти 2 години, накривши рушником.

Просушуємо родзинки паперовим рушником і додаємо в тісто. Гарно вимішуємо руками, затягуємо миску плівкою, і ставимо в холодильник на ніч. Зверніть увагу, що миска має бути велика.

Зранку дістаємо тісто, і ось тут нас чекає несподіванка. На ніч ми ставили тісто, на дотик майже невагоме, а зранку дістали значно щільніше, але не менш ніжне. Закладаємо тісто у форми і даємо відпочити 2 години. Духовка розігріта до 180С°. Ставимо пасочки на 20-30 хвилин, залежно від розмірів. Якщо ви бачите, що верх починає запікатися більше ніж низ, то просто прикриваємо зверху фольгою.

Поки паски печуть робимо сироп 150гр. цукру на 150мл води.

Ще ми робимо “горіхове масло”, 150гр. масла розтоплюємо на невеликому вогні до появи запаху, що нагадує лісовий горіх (це займає хвилин 5-7).

Паски виймаємо з духовки, даємо охолонути.

А далі беремо кожну пасочку, занурюємо в сироп, даємо 1-2 хвилини прийти до тями і далі занурюємо в масло. Ставимо на решітку, даємо маслу стекти. Не бійтеся, така процедура дає паскам довше залишатися свіжими та не дає висихати тісту.

Далі покриваємо улюбленою глазур’ю і все.

02.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2015p. 
На головну сторінку