Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №256 від 07.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Формула успіху

І люди веселі, як газ є в оселі! </p><p>

І люди веселі, як газ є в оселі!

10 вересня - День працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості

Спалах сірника - і весело тріпоче полум’я на пальнику газової плити. Щоранку на Рівненщині “блакитний вогник” спалахує у більш ніж 350 тисячах будинків. Напередодні Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості “РР” пропонує нашим читачам розповідь про відкрите акціонерне товариство “Рівнегаз”, яке безперебійно - і в будні, в свята - забезпечує газом населення, виробничі підприємства і соціальні заклади Рівненщини. Його колективу є чим пишатися: протягом останніх років підприємство займає перші місця в Україні за недопущенням втрат газу, дотриманням дисципліни газоспоживання, рівнем оснащення житла приладами обліку газу.

Історія ВАТ “Рівнегаз” бере початок у далекому 1961-му році з газової дільниці при Рівненському водоканалі, яка гужовим транспортом доставляла мешканцям обласного центру балони зі скрапленим газом. В тому ж році на її базі було створена контора “Рівнегаз” Рівненського облкомунгоспу. Саме працівниками цього підприємства був запалений на Рівненщині перший “блакитний вогник”, який і сьогодні приносить тепло й радість її жителям, підтримує життєдіяльність економічної та соціальної інфраструктури краю.

Професіоналізм і відповідальність

- Сьогодні “Рівнегаз”, - розповідає голова правління товариства, заслужений працівник промисловості України Петро Андрійович ДУБАС, - це багатогалузеве підприємство, яке пропонує широкий спектр послуг з експлуатації систем газопостачання, їх проектування та монтажу. В його структуру входять: 9 управлінь по експлуатації газового господарства, 10 газових дільниць, Костопільська газонаповнювальна станція та підсобне господарство. Колектив товариства обслуговує понад 7,3 тисячі кілометрів розподільних мереж та споруд на них. По цих мережах, як по артеріях людського організму, надходить “блакитне паливо” до близько 2500 підприємств та установ, в понад 205 тисяч осель Рівненщини. Обсяги транспортування газу ВАТ “Рівнегаз” сягають понад 978 мільйонів кубічних метрів на рік. Крім цього, підприємство забезпечує скрапленим газом 135 тисяч абонентів.

Для забезпечення стабільної роботи систем газопостачання області експлуатується 1944 газорегуляторні пункти, 885 станцій катодного захисту. Це велика і складна система розгалужених інженерних мереж та споруд на них, належне функціонування яких гарантують, перш за все, високий професійний рівень, організаторські здібності і повсякденна (а то і цілодобова) копітка і відповідальна робота кожного керівника підрозділу, кожного члена колективу. Саме з таких працівників складається наш великий, майже двотисячний колектив.

В цьому році облдержадміністрація нагородила товариство Почесною грамотою - за вагомий внесок у зміцнення економіки Рівненщини, забезпечення зростання доходної частини бюджетів усіх рівнів та високий рівень податкової культури.

- Матеріально-технічні бази газових господарств області відбудовані і мають сучасне обладнання. В усіх районах створені зручні умови для обслуговування абонентів. Саме професіоналізм і відповідальність лежать в основі відносин газовиків зі споживачами й абонентами. Це дозволило також забезпечити належний рівень розрахунків за газ та його безперебійне постачання. За всіма основними критеріями оцінки роботи колектив ВАТ “Рівнегаз”, як і область в цілому, - в числі перших в Україні, - зазначив Петро Дубас.

Курс - на технічне переозброєння

Поряд із стабільним та безаварійним газопостачанням, головним пріоритетом ВАТ “Рівнегаз” є розширення мережі газопостачання області, щоб якомога більше краян мали можливість отримувати “блакитне паливо”. Для цього створено дочірнє підприємство, в кожному управлінні організовано дільниці по монтажу систем газопостачання, широко впроваджуються новітні технології, зокрема, будівництво газопроводів із поліетиленових труб, які показали високу надійність в експлуатації і не піддаються корозії.

- Завдяки злагодженій роботі газовиків, - підкреслив Петро Дубас, - тільки за останній рік “блакитне паливо” отримали 36 сільських населених пунктів Рівненщини. Газ прийшов ще в один із районів області - Дубровицький, газифікується сама Дубровиця. Варто також згадати добрим словом трудові досягнення колективів Здолбунівського, Березнівського та Костопільського управлінь газового господарства. Наші перспективи - це прискорені темпи газифікації Гощанського, Корецького, Дубенського та Костопільського районів.

Незмінним залишається курс товариства на технічне переозброєння та зміцнення матеріально-технічної бази. Зокрема, придбано приміщення для Корецької газової дільниці, проводиться реконструкція бази Дубенського УЕГГ, завершуються роботи по влаштуванню нової абонентної служби в головному підприємстві, здійснюються капітальні ремонти газопроводів і споруд на них.

Безумовно, однією із складових успіхів ВАТ “Рівнегаз” є прогнозованість його діяльності, оцінка фінансових затрат і результатів, а також перспектив розвитку. Цим займаються кваліфіковані працівники планово-економічного відділу, бухгалтерії, виробничо-технічного відділу та відділу праці й організаційних структур ВАТ.

Великих зусиль для забезпечення безперебійного газопостачання докладають працівники служби підземних газопроводів. Останньою в ланці доставки газу споживачу є служба експлуатації внутрішньобудинкового обладнання, яка приводить технічне обслуговування та ремонт внутрішньобудинкових систем газопостачання житлових будників, громадських будівель, підприємств побутового та комунального призначення.

У ВАТ “Рівнегаз” цілодобово працює аварійна служба. ЇЇ напружена, а часом і небезпечна робота дає надію на допомогу, а нерідко - і на врятування життя. Телефон 04 відомий усім абонентам підприємства.

Сучасний стиль роботи

- Новаторський підхід до вирішення назрілих проблем і сучасний стиль роботи колективу товариства в умовах ринкової економіки, - вважає Петро Дубас, - допомагає ефективно вирішувати поставлені перед нами завдання завдання, надавати високоякісні послуги, підвищувати культуру обслуговування населення та споживачів. З цією метою проведено переобладнання абонентних служб газових господарств області.

У товаристві велику увагу приділяють соціальним питанням: на підприємстві своєчасно виплачується заробітна плата, проводиться ряд соціальних виплат, постійно покращуються умови праці та обслуговування клієнтів. Вже стало традицією до Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості вводити в дію нові, сучасні виробничо-експлуатаційні бази та адміністративні приміщення газових господарств районів області.

Усі здобутки газовиків - це результат повсякденної невтомної праці колективу ВАТ “Рівнегаз”, високої організаторської роботи керівників різних ланок, поєднання досвіду ветеранів виробництва з енергією і завзяттям молоді. В товаристві є висококваліфіковані спеціалісти, неодноразово відзначені урядовими та відомчими нагородами: Михайло Ніколайчук, Михайло Коваль, Михайло Колесник. Колектив підприємства пишається ветеранами праці - Ольгою Кулебою, Филимоном Харитонюком, Федором Ковальчуком та багатьма іншими. Їх звитяжну трудову естафету гідно продовжує молоде покоління. На сьогодні в товаристві працює 400 молодих спеціалістів, що становить 35 відсотків від всіх працюючих.

Продуктивна праця - активне дозвілля

- Керівництво ВАТ “Рівнегаз”, - запевнив Петро Дубас, - дбає не лише про злагоджену роботу підприємства, але й про активне і змістовне дозвілля його працівників. Далеко за межами Рівненщини відомий самодіяльний хор товариства - учасник багатьох оглядів та конкурсів. Газовики беруть участь у різноманітних спортивних змагання і спартакіадах. Їх діти щорічно оздоровлюються та відпочивають у дитячих оздоровчих комплексах області. Маємо власні бази відпочинку в селах Поляни Березнівського та Хрінники Демидівського районів, чудове кафе та магазин для обслуговування працівників товариства. Опікуємося і долею малозахищених громадян, надаємо допомогу підшефним лікарням.

Колектив ВАТ “Рівнегаз” не зупиняється на досягнутому. Постійно рухаючись уперед, удосконалюючи технології, комп’ютеризуючи виробничі процеси, підприємство цілеспрямовано працює над забезпеченням безперебійного газопостачання, розширенням діапазону послуг абонентам, налагодженням партнерських відносин зі споживачами газу.

- Сьогодні, в переддень професійного свята працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, - сказав голова правління ВАТ “Рівнегаз” Петро Дубас, - я впевнений, що багато в чому ми реалізували задумане, заклавши надійну основу для подальшого розвитку газового комплесу Рівненщини. Зичу працівникам ВАТ “Рівнегаз”, колективам усіх підприємств нафтогазового комплексу області, зокрема, ДП “ПрикарпатЗахідтранс”, Рівненського лінійного виробничого управління магістральних газопроводів УМГ “Львівтрансгаз” та Рівненського нафтопровідного управління філії “Магістральні нафтопроводи “Дружба”, нових здобутків і перемог, міцного здоров’я, щастя, родинного благополуччя.

Хай Ваша праця приносить Вам радість і задоволення, глибоку вдячність, шану і повагу людей.

Зі святом Вас, дорогі друзі!

Керівники підрозділів ВАТ “Рівнегаз” виявили себе ефективнми господарями, які вміють організувати сучасне виробництво, чесно платити податки державі, покращити умови праці персоналу та обслуговування абонентів, своєчасно виплачувати працівникам заробітну плату.

У ВАТ “Рівнегаз” введена в дію та успішно функціонує багатоканальна лінія зв’язку 0-84 - за цим номером абоненти можуть отримати по телефону інформацію про стан розрахунків за газ, послуги, які надаються товариством, та зробити заявку на ремонт газових приладів.

Петро ДУБАС: “Сьогодні, в переддень професійного свята працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості, я впевнений, що багато в чому ми реалізували задумане, заклавши надійну основу для подальшого розвитку газового комплесу Рівненщини”.

07.09.2006Олександр ОЛЬХОВИК



Рівне-Ракурс №10 від 07.09.2006p. 
На головну сторінку