Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №701 від 06.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

Вже з 4 квітня мешканцям Рівненщини надходитимуть бланки на субсидії

Вже з п’ятниці мешканцям Рівненщини розпочнуть розносити бланки на оформлення субсидій – заяву на її отримання та декларацію про доходи. А до середини квітня документи має отримати кожне домогосподарство. Загалом бланки надішлють більше 400 тисячам родин Рівненської області.

Про це повідомив перший заступник голови ОДА Юрій Приварський під час селекторної наради з регіонами під головуванням Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо вдосконалення системи надання житлових субсидій. Участь в урядовому селекторі взяли керівники структурних підрозділів облдержадміністрації, Рівненської дирекції УДППЗ “Укрпошта”, а також організацій – надавачів комунальних послуг – ПАТ “Рівнегаз”, ПАТ “Рівнеобленерго”, ТОВ “Рівнетеплоенерго”.

“Прогнозуємо, що цьогоріч субсидією користуватиметься вдвічі більше родин, аніж торік. Адже отримати відшкодування від держави на комунпослуги буде значно простіше. Думаю, новою програмою субсидій скористається третя частина населення Рівненщини. Втім, час покаже”, - зазначив Юрій Приварський.

Тож посадовець доручив присутнім контролювати своєчасність надходження бланків до споживачів, а також нарахування субсидій. 

Довідково: Субсидії виплачуватимуть уже в травні цього року. На це в держбюджеті передбачено 25 мільярдів гривень. Бланки документів – заяву на оформлення субсидії та декларацію про доходи – потрібно заповнити та надіслати поштою, або ж занести до органу соцзахисту населення за місцем реєстрації. Субсидію призначать автоматично, якщо родина її потребує. Уже після того перевірятимуть достовірність даних. Якщо виявлять неправдиву інформацію, то змусять повернути гроші в подвійному розмірі. Субсидії призначатимуть на 12 місяців, а потім автоматично їх переоформлять.

06.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2015p. 
На головну сторінку