Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №701 від 06.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як очистити печінку навесні: корисні поради

Печінка - другий важливий після серця орган, який фільтрує і очищає кров. Якщо ви помітили такі симптоми, як зниження імунітету, депресія, апатія,втома і безсоння, темні кола під очима, тьмяний колір шкіри - все це може говорити про засмічення печінки. Тому так життєво важливо її очищати. Найкращий час для цього - весна. Пропонуємо вам шість порад, як привести печінку в порядок в домашніх умовах.

1. Пийте чисту воду, додаючи на один стакан сік половини лимона. Лимонний сік стимулює печінку на викид токсинів, а вода виводить ці шлаки через вивідну систему.

2. Їжте часник та цибулю. Це може не сподобатися вашим рідним і близьким, а от для печінки це буде саме те, що треба. Цибуля і часник містять такі рослинні поживні речовини, які розщеплюють жир із відкладень в організмі, а також сприяють виведенню бактерій і грибків з організму.

3. Пийте чай із розторопші плямистої (також називається мар’їн чортополох) або додавайте у воду екстракт з цієї рослини. Розторопша містить силімарин, який не тільки захищає клітини печінки від отрут, а й запобігає руйнуванню глютатіону (антиоксиданту, що забезпечує виведення токсинів з печінки).

4. Їжте овочі та фрукти, багаті на вітамін С: брокколі, болгарський перець, полуниця,спаржа, цвітна капуста, лимони, капуста, шпинат, зелений горошок, апельсини, грейпфрути, помідори, малина, селера, м’ята, петрушка тощо. Що більше, то краще (ще краще - все в сирому вигляді).

5. Їжте листя кульбаби в будь-якому вигляді (чай, салат, сік, суп тощо). Звичайно, не варто зривати їх у найближчому міському парку, але якщо ви у себе на дачі або на екологічно чистому лузі, то не зібрати цілюще листя - просто гріх.

6. Навчіться готувати індійські страви, не тільки тому, що вони дуже смачні, але й тому, що одним із основних інгредієнтів в індійській кухні є куркума. Куркума уповільнює запальні процеси в організмі і захищає печінку від пошкоджень вільними радикалами.

06.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2015p. 
На головну сторінку