Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №701 від 06.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Ювілейні маршрути юних туристів

Ювілейні маршрути юних туристів

Нещодавно юні туристи–краєзнавці комунального закладу “Рівненська обласна станція юних туристів” Рівненської обласної ради вирушили в подорож за новим маршрутом по унікальному району Рівненщини.

Першим об’єктом став краєзнавчий музей Костополя. У невеличкому приміщенні зібрана багата історія краю: від давніх скам’янілостей до сучасних технологій промисловості району, від понад столітньої вишивки до світових досягнень костопільчан. На подвір’ї музею нас чекала справжня хвиля емоцій (особливо хлопчиків) – найбільша в області експозиція важкої військової техніки часів Другої світової війни. Залишатись тут можна було надовго, але нас “…кликала у мандри дорога…”.

Особливим для юних туристів стало відвідування Музею лісу, розташованого на трасі Костопіль-Сарни. Це не просто будівля з експозиціями, це – цілий парковий комплекс з вражаючими ландшафтними рішеннями: газон у вигляді вишитого рушника, квітник у формі віночка, оригінальні композиції з рідкісних дерев і рослин та різьблені дерев’яні фігури з сюжетів українських народних казок.

На території музейного комплексу створено всі умови для відпочинку відвідувачів. Оригінальне дитяче містечко, гойдалки та ігрові майданчики стали епіцентром вивільнення дитячої енергії. А згодом, затишні альтанки та спеціалізований магазин “Лісовичок” з різноманітною сувенірною продукцією, безліччю смаколиків та гарячим чаєм допомогли поповнити витрачені сили. Далі нас чекав музей…

Здавалось би, чим можна здивувати у Музеї лісу? Виявилося, що тут є чим вражатись та захоплюватись, а особливо нашим туристам-краєзнавцям. Адже, де ще буде можливість виміряти за допомогою спеціального приладу висоту дерева, подивитись у 3D форматі на поверхню ґрунтів чи сфотографуватись у справжньому картузі лісівника! Не залишили байдужими юних краєзнавців і експозиції та виставки музею, які постійно оновлюються.

Шкода було залишати цей мальовничий куточок, але попереду нас ще чекали славнозвісні пам’ятки природи Костопільщини: базальтові стовпи та пейзажі смарагдово-блакитного Базальтового озера із острівцем з романтичною назвою “Острів кохання”.

30-метрові базальтові стовпи поблизу села Базальтове зовні нагадують закам’янілий водоспад, що має кілька каскадів. Розташовані стовпи на території Івано-Долинського кар’єру. Більше таких в Європі немає. Ще у червні 1972 року Рівненський облвиконком своїм рішенням надав “Базальтовим стовпам” статус пам’ятки природи місцевого значення.

Тепер цю зону рекомендують як зону відпочинку. Івано-Долинське родовище базальтів – це є справжнє чудо природи.

Краще один раз побачити ніж сто разів почути. Тому пропонуємо всім бажаючим долучитись до знайомства з новими цікавими туристичними маршрутами Рівненщини, розробленими комунальним закладом “Рівненська обласна станція юних туристів” Рівненської обласної ради з нагоди 75-річчя з дня створення, а ми вам в цьому допоможемо.

06.04.2015Р. Євпак, завідувач методичного відділу комунального закладу “Рівненська обласна станція юних туристів” Рівненської обласної ради



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2015p. 
На головну сторінку