Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №701 від 06.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Яке борошно найкорисніше

Борошно використовують не лише для випічки, але і в соусах, під час панірування м’яса і риби тощо. А ось про те, як вибрати з безлічі видів борошна найкорисніше, знають не всі.

Фахівці в галузі дієтології та правильного харчування стверджують, що найкориснішим для організму є борошно грубого помелу. У ньому міститься більше клітковини і потрібних організму речовин. Єдиний недолік: приготувати з нього пухку випічку, на жаль, не вдасться. Тому його навряд чи можна використовувати для бісквітів, а ось для панірування, або як інгредієнт соусу — такому борошну немає рівних. Якщо ви дотримуєтеся дієти або бажає-те харчуватися “правильно”, з такого борошна слід пекти хліб або хлібці, у які можна додавати також пророщену пшеницю. Якщо говорити про види борошна, то найпопулярнішим, безумовно, є пшеничне. Друге місце посідає житнє борошно. Проте корисніше використовувати в їжу гречане і ячмінне. У ячмінному борошні міститься бета-глюкан, який знижує холестерин, тим самим захищаючи серце й судини. Але випічка з нього не надто пухка, тому ліпше змішувати його із пшеничним. А гречане борошно допоможе швидше схуднути і налагодити обмін речовин!
06.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 06.04.2015p. 
На головну сторінку