Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №702 від 16.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівненщини

До сезону маївок та “шашликів” готові

Відбувся семінар щодо готовності лісових господарств Рівненщини до пожежонебезпечного періоду.

Головний лісничий лісгоспу ДП “Дубенське лісове господарство”Василь Чеботарьов ознайомив учасників семінару з роботою диспетчерського пункту протипожежного відеоспостереження, де в режимі реального часу можна відслідковувати ситуацію в лісі, а у разі необхідності оперативно і надзвичайно точно виявляти осередки виникнення пожеж.

Начальник управління реагування на надзвичайні ситуації Головного управління ДСНС України в Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Павловський зазначив: “На налагоджена тісна співпраця з працівниками лісової охорони і місцевими підрозділами ДСНС, вироблений чіткий алгоритм дій на випадок виникнення лісових пожеж. Лісогосподарські підприємства забезпечені необхідної технікою та інвентарем для боротьби з вогнем у лісі. Крім того, у постійній готовності знаходиться пожежно-рятувальна техніка та обладнання підрозділів ГУ ДСНС для можливого залучення у протидії загрозам та реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з пожежами в природних екосистемах”.

Довідка: у 2014 році на Рівненщині виникло 42 пожежі від загоряння сухої трави, 4 лісових пожежі та 20 торф’яних. У першому кварталі поточного року виникло 48 випадків загорянь сухої трави на відкритій місцевості. В 43 випадках на ліквідацію загорянь сухої трави залучались пожежно-рятувальні підрозділи ДСНС. Найбільше пожеж виникло на території обласного центру та Рівненського району - 15 випадків, у Дубенському районі – 5 загорянь, а також одна лісова пожежа.

16.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 16.04.2015p. 
На головну сторінку