Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №704 від 27.04.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Варимо мило самі

Варимо мило самі

Зараз у продажу можна зустріти велику кількість натуральних мил. А чи хочете ви виготовити мило самостійно? Якщо так, то наші рецепти вам у цьому допоможуть.

Всі необхідні інгредієнти легко доступні. А для тих, хто цінує свій час, також можемо сказати, що процес приготування мила займе не більше півгодини.

Шоколадне мило з корицею, апельсином і гвоздикою.

Для його приготування вам знадобиться: звичайне дитяче мило без різних добавок; ефірні олії кориці, гвоздики і апельсина; оливкова і персикове масло; гліцерин; вітамін Е; шоколад.

Приготування: мило натріть на крупній тертці в миску. На вогонь поставте каструлю з водою, а зверху — миску з милом. Додаючи потроху води і постійно помішуючи, розтопіть мило. Тепер настав час додати масні основи: по чайній ложці оливкової і персикової олій змішайте з чайною ложкою гліцерину, вітаміну Е і ефірними оліями. Отриманий склад додайте в мильну суміш і добре перемішайте.

Консистенція отриманої маси, повинна бути подібна тісту на оладки. Тепер можна сміливо розливати масу по формочках. Якщо немає спеціального посуду, відмінно підійдуть дитячі формочки для пісочних ігор. У формочки поверх мила посипте тертий шоколад.

Розлите мило необхідно поставити на балкон або на підвіконня і дати йому трохи охолонути протягом двох годин. Потім — перемістіть в морозилку на всю ніч. Вранці мило має вже вільно випадати з формочок.

Гелеве мило.

Для приготування придбайте будь-які вподобані вам ефірні масла; 60 гр. желатину; вітаміни А і Е; будь-який гель для душу, бажано кольоровий.

Приступимо: залийте холодною водою желатин і залиште його розбухати протягом 30 хвилин. Після закінчення часу злийте воду, а желатин розчиніть на маленькому вогні, додаючи поступово по кілька крапель ефірних масел і необхідних вітамінів. В отриманий розчин додайте 200гр. гелю для душу і перемішайте.

Розлийте по формочках і дайте застигнути. Ви можете використовувати відразу кілька гелів, але в цьому випадку розділяйте розтоплений желатин на частини в залежності від того скільки видів гелю ви збираєтеся використовувати.

Запропоновані нами рецепти приготування мила досить прості і не призводять до істотних витрат. А виготовлене своїми руками мило може стати чудовим подарунком до будь-якого свята.

27.04.2015



Рівне-Ракурс №10 від 27.04.2015p. 
На головну сторінку