Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №256 від 07.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Осіння мода - 2006

Класика і неоконсерватизм

Класика і неоконсерватизм

Ми ще не встигли насолодитися літньою благодаттю, як уже прийшла осінь. Але осінь - найкращий час для експериментів. На що ж варто звернути увагу при формуванні свого гардеробу?

У моді осені-2006 актуальними стилями будуть як строкатий фолк, так і проста строга класика. Модний образ - темний, найчастіше - чорний. Популярним буде одяг вільного силуету. Однією з головних тенденцій осінньої моди - 2006 є комбінаторність (наприклад, приталений жакет з поясом чи довгою баскою і вузька спідниця або штани).

Кольорова гама осіннього сезону дещо похмура (чорний, сірий, сіро-зелений і темно-коричневий), але актуальними будуть і червоний, жовтий, синій, зелений, а також блискучі (золотий і сріблястий). На думку дизайнерів, суперпопулярними будуть відтінки самоцвітів - смарагдово-зелений, рубіновий, сапфіровий.

Жінкам дизайнери радять носити костюми: жакет довжиною до стегон приталеного силуету з пишною чи прямою спідницею або з брюками. Найбільш “гарячим” залишається брючний костюм. Сукні можуть бути як класичними - для роботи в офісі, так і напівпрозорими - для вечірок. Новизна полягає у вільному силуеті сукні. Модною буде спідниця довжиною до колін, а краще - до середини гомілки, розширена донизу. Новинкою стануть спіральні спідниці. Не втратять популярності й пишні. Актуальними, як і раніше, залишаться штани із заниженою талією, вони можуть злегка розширюватися донизу. Модними восени будуть бріджі, подовжені шорти, леггінси. Шорти у сполученні з жакетом у тон можуть стати основою елегантного стилю.

Крім того, до модного одягу осіннього сезону можна віднести жилети різних фасонів (шикарний вечірній, довгий вільного крою і т.п.), подовжені шорти і бріджі, сукні вільного силуету.

Досить популярними будуть трикотаж та плетені речі з гарним рельєфним візерунком, вироби, прикрашені мереживом. Новинка осені - волохата та блискуча вовна. Волохаті плетені светри модно буде носити з жіночними сукнями. Актуально виглядатимуть також об’ємні светри універсальних нейтральних відтінків (наприклад, кольору слонової кістки, сірого і чорного). Також до теплого гардеробу варто додати трикотажну сукню із приталеним силуетом темного насиченого кольору.

Верхній одяг для осені-2006 - тренчі, напівпальта і куртки-парки з оздобою із хутра. У нинішньому сезоні модними будуть також жіночні приталені і розширені донизу пальта, а також пряме пальто, але пальто обов’язково повинно бути коротким. Модельєри радять звернути особливу увагу на пальто з кашеміру.

Твід, однотонна вовна і оксамит стануть найбільш поширеними тканинами.

Дизайнери радять добирати такі візерунки для тканин осіннього сезону, як дрібна ламана клітинка, крупна клітинка-шотландка, розмита клітинка, шаховий візерунок, тонкі білі смужки, квіткові і тваринні візерунки.

Розкішний берет вже сьогодні претендує на ключову деталь осені.

Актуальними аксесуарами нинішньої осені стануть металеві пряжки і заклепки, ремінці, декоративні застібки, блискавки, великі гудзики, підкладка з малюнком, хутро та інші стильні акценти. Модними також будуть вишивки і прикраси, широкі пояси (чорного кольору), які підкреслюватимуть талію. Актуальним також буде і широкий пояс на стегнах із помітною пряжкою.

Жіночі чоботи, на думку дизайнерів, повинні бути високими (чорного, білого, темно-коричневого або сірого кольору). Особливо стильно виглядатимуть чоботи, прикрашені візерунками в тон суконь або костюмів.

Головний осінній аксесуар - велика шкіряна сумка, оздоблена хижими візерунками, яку краще носити через плече.

У чоловічій моді, так само, як і в жіночій, відчуватиметься подих класики і неоконсерватизму. Чорний - основний колір більшості колекцій чоловічого одягу. Традиційним доповненням до костюма буде біла сорочка. Всі інші речі - чорних або темно-сірих тонів.

Українські дизайнери також вважають, що в осінньому гардеробі української модниці неодмінно повинні бути наявні елементи вітчизняного етностилю.

07.09.2006



Рівне-Ракурс №10 від 07.09.2006p. 
На головну сторінку