Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №706 від 14.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Новини Рівного

Рівненські студенти виготовили маки на День пам’яті та примирення

В Національному університеті водного господарства та природокористування відбувсямайстер-клас з виготовлення маків – символу пам’яті жертв війни.

Організатори заходу НУВГП та волонтери ДАРу.

До творчої майстерні завітали працівники університету, студенти, батьки яких знаходяться в зоні АТО, дружини військових з АТО та їх діти, працівники медзакладів, а також гості. Вперше до заходу приєдналися й чоловіки.

Більшість учасників дізналися про подію з соцмереж та рівненських порталів.

У День пам’яті та примирення 8-9 травня волонтери даруватимуть квітки ветеранам, а усі бажаючі допомогти військовим, які знаходяться в зоні АТО, зможуть отримати доробок та внести свій благодійний внесок на потреби бійців.

До речі, червоний мак, як символ пам’яті жертв війни, вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році.

Дизайн українського червоного маку розроблено за ініціативи Українського інституту національної пам’яті та Національної телекомпанії України. Автором символу є дизайнер Сергій Мішакін. Графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі. Поруч з квіткою розміщено дати початку і закінчення Другої світової війни та гасло. Минулорічним було: “Ніколи знову”. Цього року –“Пам’ятаємо. Перемагаємо”.

14.05.2015



Рівне-Ракурс №10 від 14.05.2015p. 
На головну сторінку