Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №706 від 14.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

Про особистий прийом, доступ до публічної інформації та звернення до ДПІ у м. Рівному

Про особистий прийом, доступ до публічної інформації та звернення до ДПІ у м. Рівному

З виникненням питань, що стосуються податкового законодавства та діяльності податкових органів, платники податків завжди можуть звернутися до таких органів владних повноважень.

Зокрема, для отримання публічної інформації, якою володіє ДПІ у м. Рівному, платнику необхідно оформити запит за встановленою формою та подати його на поштову або електронну адресу податкової інспекції (33023, м. Рівне, вул. Відінська, буд. 8, rivnedpi@rv.minrd.gov.ua).

Що стосується звернень, то відповідно до діючого законодавства, вони не може бути анонімними. Крім того, у зверненні має бути зазначено місце проживання громадянина, викладено суть питання, зауваження, пропозиції, заяви чи скарги, прохання чи вимоги.

Також можуть траплятися і такі випадки, коли для вирішення питань з оподаткування необхідно звернутися до посадових осіб податкового відомства. У такому разі платнику податків необхідно записатися на прийом до керівника підрозділу, до компетенції якого входить вирішення порушеного питання, можливо до заступників чи до начальника податкової інспекції. При цьому слід попередньо (за 5 робочих днів до визначеного за графіком дня прийому) записатися до посадовця особисто за вище вказаною адресою або за телефоном 28-09-87.

Зокрема, у 2015 році посадовими особами ДПІ у м. Рівному було проведено 2 особистих прийоми громадян, до інспекції надійшов 31 запит на отримання доступу до публічної інформації та 78 письмових звернень громадян.

Фахівці податкової інспекції відповідали на питання платників щодо контрольно-перевірочної роботи, надали роз’яснення щодо оподаткування місцевими податками і зборами, податком на доходи фізичних осіб, оподаткування доходів підприємницької діяльності, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, пільг стосовно сплати податків, зборів (обов’язкових платежів), також прийняли повідомлення про відомі громадянам факти ухилення від оподаткування.

З початку року також опрацьовано 2 інформаційні картки з антикорупційного проекту “Пульс”.

Тож звернувшись до ДПІ у м. Рівному за запитом на інформацію чи за іншим зверненням ви, безумовно, отримаєте відповідь на своє клопотання.

14.05.2015



Рівне-Ракурс №10 від 14.05.2015p. 
На головну сторінку