Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №706 від 14.05.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

В Здолбунові відбулися змагання з шахів

В Здолбунові відбулися змагання з шахів

02 – 03 травня в Здолбунові відбувся 2 етап відкритого Кубка Рівненської області з шахів 2015 року присвячений пам’яті Олександра Ковальчука за підтримки Радикальної партії Олега Ляшка. В представницькому турнірі, що проходив за швейцарською системою в 9 турів, взяли участь 108 шахістів з Рівненської, Закарпатської, Запорізької, Вінницької, Волинської, Харківської, Житомирської, Київської, Львівської, Миколаївської, Тернопільської, Хмельницької областей та міста Київ.

В підсумку з результатом 8,5 очок з 9 можливих перемогу в змаганнях здобув Будніков Олег з Запоріжжя, 2 місце в Бордовського Володимира з Миколаєва, 3 місце в Соловйової Лізи зі Львова. Кращими шахістами з Рівненської області стали Намінський Ігор зі Здолбунова, Матвійчук Олександр та Кохно Олександр з Рівного.

Паралельно відбувся 2 етап відкритого дитячого Кубка області серед юнаків та дівчат 2002 р.н. та молодших. З поміж 48-х юних учасників турніру переможцем стала Щвець Вікторія з Хмельницького, 2 місце в Кальчука Віталія з Рівного, 3 місце в Пеппаса Валадіса з Мукачева

Кращі інтелектуальні спортсмени в різних номінаціях отримали цінні нагороди, а перша вісімка шахістів Рівненщини здобула бали в загальний залік Кубка області (1 місце – 10 балів, 2 місце – 8, 3 місце – 6, ..., 8 місце - 1).

Після 2-х етапів шахової серії Гран-Прі найбільшу кількість балів мають Клюка Сергій та Намінський Ігор – по 10, в Матвійчука Олександра та Рехтмана Павла – по 8, в Петренка Олександра – 7. Серед дітей лідирує Кальчук Віталій з 10 балами, за ним ідуть Бондарчук Богдан – 11, Іванчук Сергій – 10 та Гнатюк Марія – 8.

Змагання в Здолбунові вчергове підняли планку рівня організації масових шахових заходів на Рівненщині. В дорослих та дитячих змаганнях взяли участь більше півтори сотні інтелектуальних спортсменів з 13-ти регіонів України.

Разом з учасниками вшанували пам’ять шахіста на урочистому відкритті турніру його син – Президент Рівненської обласної федерації шахів Ковальчук Володимир,  народний депутат України Андрій Лозовий, помічник голови обласної організації Радикальної партії Сергій Свисталюк та голова Здолбунівської райдержадміністрації Сергій Кондрачук.

Рівненська обласна федерація шахів планує і надалі паралельно з дорослими змаганнями організовувати дитячі шахові баталії. Для розумової діяльності людини шахи дають таку ж користь, як рухливі ігри для фізичного вдосконалення.

До речі, спеціальною нагородою від народного депутата України Андрія Лозового відзначено успіхи юного талановитого шахіста з Рівного – Громова Владислава, учня 3 класу ЗОШ № 18. 

Наступний 3 етап Кубка Рівненської області з шахів 2015 року відбудеться 30-31 травня в Сарнах. До участі запрошуються всі бажаючі любителі інтелектуального проведення часу.

14.05.2015



Рівне-Ракурс №10 від 14.05.2015p. 
На головну сторінку