Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №710 від 11.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Сода - універсальний засіб!

Ви навіть і не здогадувалися, скільки існує застосувань соди. Навіщо переплачувати кошти, якщо можна просто дізнатися, як, де і коли сода стане вам реальним помічником в домашніх умовах і не тільки.

- Не платіть за дорогий пом’якшувач для м’яса - це та ж наша сода, але у фантику красивому. Вам потрібно м’ясо швидко прожарити-протушкувати, та ще щоб м’яким було? Губа не дура, всі хочуть. Що робимо? Натерли шматок содою і на кілька годин у холодильник. Перед готуванням замочити м’ясо в проточній воді, видалити залишки соди.

- Як перевірити соду на придатність? Якщо ви погасили соду оцтом, і при цьому шипучка йде досить мляво, значить, сода видихалася. (Але не викидайте: насипте на дно помийного відра, нехай і цей залишок ще попрацює на благо.) Запечатана пачка соди живе 18 місяців, відкрита всього 6.

- Мити фрукти та овочі радимо в содовій воді - сода добереться туди, куди вода не здатна.

- Не хочете, щоб у риби залишався неприємний рибний запах? 2 чайні ложки соди на літр води і рушником або серветкою в цьому розчині закутайте вашу рибину або шматки філе. На годинку в холодильник. Сполоснув, і вперед.

- Ваші омлети будуть пишніше, якщо соди на кінчику ножа дасте, а прискорити варіння бобів, квасолі також допоможе сода. Крім того, коли ви з’їли чилі, кашу чи горохову або лобіо, не буде вас, pardon ma Franсais, пучити.

- Немає дріжджів в будинку? А не біда. Вітамін С або аспірин-то хоч є? Змішали одне з двох фіфті-фіфті з содою в тому обсязі, в якому вам потрібні дріжджі. І знаєте, що дивно? Тісто ваше не підніметься, поки не потрапить в духовку. Зате вже там ...

- А кому сподобається, коли руки пахнуть після готування цибулею, часником, рибою, ножі теж не краще пахнуть? А ми розумні, ми руки содою замість мила помиємо.

11.06.2015



Рівне-Ракурс №10 від 11.06.2015p. 
На головну сторінку