Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №712 від 25.06.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Гідна пам’ять про великих Героїв України

Гідна пам’ять про великих Героїв України

Герої Берестецької битви боронили Україну так само, як нинішні захисники під Іловайськом та Дебальцевим. Так сказав на урочистих заходах з шанування українських героїв, які загинули у боротьбі за Незалежність України в далекому сімнадцятому сторіччі, лідер «Радикальної партії» Олег Ляшко. Треба відзначити, що «Радикальна партія» дуже відповідально поставилась до такої важливої для сьогоднішньої України події, як річниця Берестецької битви. На «Козацькі могили» на запрошення нашого земляка депутата Верховної Ради Андрія Лозового приїхала ледве не вся фракція «Радикальної партії» у парламенті. Разом з ними в урочистих заходах взяли участь сотні активістів цієї політичної сили.

Особливо бурхливо присутні сприйняли виступ лідера «Радикальної парті» Олега Ляшка. Він зокрема сказав : «Вже не один рік приїзджаю цього дня в село Пляшева Радивилівського району на Рівненщині вшанувати Героїв, які полягли в бою за Україну під час битви під Берестечком. 

Мене дивує, що сьогодні на вшанування Героїв не приїхали ні Президент, ні прем’єр-міністр, ні голова Верховної Ради. Берестейська битва була найбільшою в часи Хмельниччини. Тоді козаки і посполити боролись за свої соціальні права та національні вольності. Під Берестечком через зраду українці зазнали поразки, але Берестейська битва стала тією невідворотньою точкою неповернення, яка привела козацьку націю до перемоги і здобуття гетьманської держави.  Як тоді після поразки Берестечком до лав народної армії Богдан Хмельницького стали нові тисчі патріотів, так і сьогодні вже формуються полки відважних нащадків козаків, які здобули для нас, для цілої України перемогу над кривавим кремлівським диктатором.»

Не залишилась патріотична позиція активістів «Радикальної партії» без уваги з боку Української православної церкви. Саме на історичному полі Берестецької битви з рук Святійшого Патріарха Київського і Всієї Русі Філарета депутати Радикальної партії отримали «Медалі за жертовність і любов до України». Лідер «Радикальної партії» отримавши відзнаку сказав: «Щиро дякую Святійшому Патріарху за відзнаку моєї роботи направлену на нашу спільну майбутню Перемогу». Ще Олег Ляшко зазначив, що ті мільйони героїв, які віддали своє життя за волю та незалежність України мріяли не тільки про свободу нашого народу, але й про його гідне, заможне життя і соромно, що сьогодні мільйони пенсіонерів отримують жалюгідну пенсію, ми повинні боротися за те, щоб на нашій багатій землі всі українці жили заможно та щасливо.

25.06.2015Петро Кузьмук



Рівне-Ракурс №10 від 25.06.2015p. 
На головну сторінку