Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №257 від 14.09.2006p.
Передплатні індекси:
23429 (на 1-6 місяців)
08903 (на рік).
Тел. +38(0362) 62-31-31
Додати у "Закладки"

Головна (Просто цікава газета) "Рівне-Ракурс"

А що Ви скажете? Блог


  Реклама в газеті "Рівне-Ракурс"


  ¤ Ракурс подій

  ¤ Ракурс політики

  ¤ Ракурс економiки

  ¤ Ракурс здоров'я

  ¤ Ракурс культури і освіти

  ¤ Ракурс спорту

  ¤ Ракурс кримінальний

  ¤ Ракурс житейський

  ¤ Ракурс інтимний

  ¤ Ракурс мандрівника

  ¤ Ракурс незвичайного

  ¤ Ракурс добрих порад

  ¤ Ракурс розваг


Пошук

RSS
Архів «РР»:
Вересень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
    1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Жовтень 2017p.
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31


#Домашньому »консерватору» на замітку

Готуйте краще, ніж ми!

Готуйте краще, ніж ми!

Промайнуло літо, і ось уже час готуватися до зими. Як же краще використати багаті дарунки природи? Пропонуємо вам декілька рецептів консервування овочів.

Асорті в яблучному оцті

Необхідні продукти: помідори, перець солодкий, огірки дрібні, цибуля ріпчаста, маринад.

Помідори проколюють із боку плодоніжки, у дрібних огірочків обрізають кінчики, на дрібних солодких перчиках різного кольору роблять поздовжні надрізи, не виймаючи серцевини, ріпчасту цибулю ріжуть тонкими кільцями. Можна додати бланшовану цвітну капусту, ягоди агрусу, шматочки яблук. Продукти красиво вкладають у підготовлені банки із зонтиками кропу і листками чорної смородини, заливають киплячим маринадом, повторюючи заливання три рази, або пастеризують. Закривають і ставлять банки догори дном до остигання.

Капуста цвітна »Делікатес»

Необхідні продукти: капуста цвітна - 2 кг, помідори червоні - 1,2 кг, олія - 200 г, цукор - 100 г, сіль - 60 г, часник - 80 г перець болгарський - 200 г, зелень петрушки - 200 г, оцет 9%-й - 120 г.

Капусту розбирають на суцвіття, варять протягом 5 хв. у підсоленій воді. Охолоджують. Помідори і перець пропускають через м’ясорубку, додають оцет, олію, сіль, цукор, подрібнений часник, петрушку. Доводять до кипіння. Обережно опускають туди відварену капусту. На слабкому вогні проварюють 10-15 хв. Гарячу масу розкладають у банки і одразу закривають.

Огірки, консервовані

з овочами

Необхідні продукти: огірки - 1 кг, морква - 200 г, перець солодкий - 200 г, цибуля ріпчаста - 200 г, 1 голівка часнику, сіль, лимонна кислота.

Перезрілі огірки промивають, зрізають шкірочку, виймають насіння, а м’якуш нарізають тонкою соломкою. Моркву, перець і цибулю також тонко нарізають. Овочі з’єднують, додають зелень кропу, сіль і лимонну кислоту за смаком. Дають годину настоятися (до виділення соку). Овочі разом із соком кип’ятять 15 хв, розкладають у банки і закривають.

Перед подачею на стіл зливають зайвий сік і заправляють олією.

Помідори

у власному соку

Необхідні продукти: помідори, часник, перець солодкий, хрін, сіль , цукор.

Помідори середньої стиглості кладуть у трилітрову банку. Перестиглі - добре миють, подрібнюють і доводять до кипіння. Коли помідори стануть зовсім м’якими, перетирають їх через сито. В отриманий сік-пюре кладуть (на 2,5 л) 2 столові ложки солі та 4 столові ложки цукру. Все добре розмішують, ставлять на вогонь. Коли сік закипить, одразу додають

1/4 стакана дрібно нарізаного часнику і стільки ж натертого хріну, а також - 250 г солодкого перцю, двічі пропущеного через м’ясорубку. Цю гарячу масу заливають у банки з помідорами, пастеризують (час пастеризації банок: трилітрових - 20 хв, літрових - 15 хв). Після пастеризації одразу закривають.

Баклажани мариновані

Необхідні продукти: баклажани - 1 кг, перець солодкий - 100 г, морква - 200 г, корінь петрушки - 100 г, часник - 1 голівка, перець мелений гіркий - 2 г, кріп - 100 г, оцет 5%-й, сіль.

Дрібні недостиглі баклажани без плодоніжок надрізають на 3/4 довжини, варять у підсоленій воді 5 хв і кладуть під прес. Через 8-12 годин готують овочевий фарш: перець, моркву, петрушку, часник і зелень кропу нарізають, заправляють сіллю, перцем, добре перемішують і наповнюють ним баклажани. Потім баклажани кладуть у банки, заливають оцтом, витримують 6-7 днів. Після цього їх можна вживати в їжу. Зберігають у прохолодному місці.

Баклажани

по-болгарськи

Необхідні продукти: баклажани - 6 кг, помідори - 1,6 кг, цибуля ріпчаста - 1,9 кг, часник - 120 г, зелень петрушки - 100 г, олія - 900 г, сіль - 150 г, перець чорний гіркий мелений - 0,4 г, перець духмяний мелений - 0,4 г, насіння кмину або кропу - 10 г.

Баклажани розрізають на кільця товщиною 15-20 мм. Кільця кладуть на 5 хв у розчин солі (на 1 л води 120 г солі), після чого обсмажують до золотистого кольору. Охолоджують.

Цибулю ріжуть кільцями і обсмажують в олії. Помідори пропускають через м’ясорубку, нагрівають до кипіння і протирають через сито. Протерту масу варять до зменшення об’єму на

1/3. Часник і зелень подрібнюють. Перемішують усі складові, додають спеції і нагрівають до кипіння.

У сухі підігріті банки кладуть невеликий шар фаршу, зверху - шар обсмажених баклажанів, чергуючи шари, заповнюють банки. Зверху має бути шар фаршу. Наповнені банки накривають кришками і стерилізують, потім - закривають.

Огірки, засолені

з томатним соком

Необхідні продукти: огірки - 1,6 кг, сік томатний - 1,6 л, часник - 5-6 зубчиків, кріп - 50 г, естрагон - 10 г, сіль - 3 ст. ложки.

Томатний сік кип’ятять і охолоджують. Додають сіль, часник, зелень і заливають огірки. Банку з огірками закривають кришкою і ставлять у прохолодне місце.

Огірки в огірках

Необхідні продукти: огірки, сіль, спеції.

Перезрілі огірки натирають на тертці, додають сіль із розрахунку 1 столова ложка солі на 1 літр протертої маси. На дно банки кладуть листя чорної смородини, хріну, кріп, лаврове листя, декілька зубчиків часнику і шматочок гіркого перцю, далі кладуть шар підготовлених огірків, заливають огірковою масою, потім - знову шар огірків і шар маси - так заповнюють банку. Зверху кладуть листя смородини, вишні, хріну, доливають огіркову масу і закривають капроновою кришкою. Зберігають у холодному місці.

14.09.2006


Переглядів: 1071

Версія для друку

Коментарі (0):


Система Orphus
<<- Попередня статтяНаступна стаття - >>

Додайте коментар:

защитный код

Анонсовані статті свіжого № 832 від 19.10.2017p.
¤ 
«Верес» та «Маріуполь» знову грають унічию

«Верес» та «Маріуполь» знову грають унічию

Свій третій поспіль особистий поєдинок «Верес» та «Маріуполь» звели унічию. Рівняни вели у рахунку, втім маріупольці, навіть граючи у меншості, знайшли у собі сили відігратися....

¤ 
Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА!

Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА!

Екс-гравці «Кардиналу-Рівне» Михайло Волянюк та Євген Ланко у складі херсонського «Продексіма» пробилися до елітного раунду розіграшу Кубка УЄФА. У заключному поєдинку квартету 3 основного раунду «Про...

¤ Будьте в курсі
Що рівнянам потрібно знати про медичну реформу

Що рівнянам потрібно знати про медичну реформу

Верховна Рада поточного тижня розглядатиме урядовий законопроект щодо медичної реформи. Його ухвалення призведе до системних змін в охороні здоров’я та забезпечить надання кожному громадянину країни я...

¤ 
Мер Дубна прокоментував мільйонний бюджет пишного відкриття пам’ятника

Мер Дубна прокоментував мільйонний бюджет пишного відкриття пам’ятника

Хто заплатив за помпезне свято у Дубні, дорогих зірок та величезну сцену....

¤ 
Сергій Пелешок про розвиток трекових гонок в Україні

Сергій Пелешок про розвиток трекових гонок в Україні

15 жовтня 2017 року на стадіоні технічних видів спорту «Мототрек» у Рівному відбувся 5-й етап Чемпіонату України «Автоспідвей-2017» з трекових гонок особистого заліку. Організатором гонок є голова пр...

¤ 
Басейн, якому немає аналогів, будуватимуть у Сарнах

Басейн, якому немає аналогів, будуватимуть у Сарнах

У Сарнах, що на Рівненщині, з’явиться надсучасний басейн, якому немає аналогів на лише в нашій області, а й далеко за її межами. У соцмережах майбутню будівлю вже охрестили «найкрутішою» на Поліссі, п...






Найпопулярніші 15 статей:

1. Розклад руху приміських та пасажирських потягів [242] (21284)
2. Розклад руху автобусів [253] (19406)
3. Моє місто - найкраще [427] (15684)
4. Яйце-райце, в чому твоя сила? [257] (10960)
5. Скрегіт зубами посеред ночі [312] (10735)
6. Догляньте мене до смерті [278] (10697)
7. Коли розпочинати садити городину [599] (10344)
8. Не я б’ю, верба б’є За тиждень - Великдень! [235] (8941)
9. Душ для всіх [432] (8070)
10. Приваблюють і відлякують привиди Тараканівського форту [419] (7997)
11. Кульова блискавка: феномен, який не розгадано [462] (7699)
12. ПАТ “Волинь- Цемент”: [505] (7549)
13. За кордон можна вивезти не більше 50 тисяч доларів! - [205] (7505)
14. Тахінна халва зміцнює кістки та зуби [390] (7494)
15. “Тартак” закликав не бути байдужими [205] (7482)

ТОП-15 свіжого номера:

1. Ніколи не кажи «ніколи» (110)
2. У Рівному поліцейські охорони продовжують затримувати любителів «дармівщини» (105)
3. Болить голова - мерзнуть ноги (104)
4. За що відповідає директор, а за що — бухгалтер (103)
5. Вино з петрушки корисне сердечникам (102)
6. Як роблять дизайнерські меблі (102)
7. Повернув перше кохання (97)
8. Смакотерапія - оздоровлення смаком (93)
9. Майдан №3 ? (89)
10. Амріта – цілющий напій богів (88)
11. Геннадій Зубко назвав лідерів з децентралізації (86)
12. Не поспішайте викидати шкірку від банана (82)
13. Монумент борцям за волю України в Дубно освятив Святійший Патріарх Філарет (81)
14. Басейн, якому немає аналогів, будуватимуть у Сарнах (79)
15. Волянюк та Ланко - в еліт-раунді кубка УЄФА! (76)





 Партнери 
 
Рекламная газета "Об`ява" Перший інформаційний канал Украина онлайн
Google+
 Газета 
 

Реклама в газеті | Лист редакторові | Експорт | RSS | Передплата газети

Про нас | Відгуки | Разсилка | Реклама на сайті| Реклама в газеті

© 2001-2015 Iнформацiйно-рекламне агентство "Ракурс" тел.: +38(0362) 62-31-31. Всi права збережено.


 Інформація 
 
Головний редактор - Конєв В.Л.,
тел.(0362) 62-31-31

Використовувати матеріали газети "Рівне-Ракурс" можна лише пославшись на "Рівне-Ракурс" (для інтернет-виданнь - зробивши гіперпосилання). Будь-яке копіювання, публікація, чи передрук наступне поширення інформації, що не має посилання на "IРА "Ракурс" суворо забороняється

Наші сайти:
Об'ява
Pika.rv.ua
IРА Ракурс