Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №717 від 27.07.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Тиск нормалізують йодні кільця

Нормалізувати артеріальний тиск іноді буває непросто навіть людям, які ведуть здоровий спосіб життя, особливо пенсійного віку. Моя мама, жінка досить поважного віку, вже багато років поспіль використовує йодні кільця, коли в неї “підскакує” тиск. Не знаю точно, звідки прийшов до нас цей метод, одні кажуть, що дізналися про нього від тих, хто захоплюється йогою, інші - що вичитали про нього в якомусь науковому журналі. Але цей метод індійських йогів спрацьовує.

Отже, для нього потрібні пляшечка йоду, джгутик і календар. Щоб не заплутатися, бажано записати, в який день було промарковано ту чи ту частину тіла. Моя мама вдається до цього методу в міру потреби, зважаючи на показання тонометра (є версія, що найліпшою датою для початку курсу йодного лікування є 1 вересня).

Так, першого дня нанесіть йодом фігуру у вигляді кільця на зап’ясток лівої руки. Діаметр кільця має бути приблизно 7 см (завбільшки, як середній апельсин). Другого дня нанесіть таке саме кільце на тильному боці правої щиколотки. Третього дня – вище зап’ястка правої руки. Четвертого дня маркується тильний бік лівої щиколотки. На п’ятий день кільце переміщаєте вище від лівого ліктя. Шостого дня малюєте кільце над коліном правої ноги. На сьомий день – вище ліктьового суглоба правої руки. Восьмого дня креслите кільце над коліном лівої ноги. На дев’ятий день малюєте кола на спині від лівого плеча до правої ноги. Десятого дня – також креслите кола на спині, але вже в протилежному напрямку. Потім 10 днів робите перерву, після якої курс слід повторити.

Другий етап лікування рекомендують робити через півроку, зокрема називають дати з 1 по 10 і з 21 по 30 березня. Можливо, це пояснюється тим, що в індійській традиції існують певні знакові періоди, коли лікування відбувається більш ефективно. Так, зокрема, й ми намагаємося використати цілющі властивості води, яку набираємо 19 січня на Водохреща.

27.07.2015



Рівне-Ракурс №10 від 27.07.2015p. 
На головну сторінку