Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №718 від 03.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

В ОДА ініціюють створення Рівненського “Будинку юстиції”

В ОДА ініціюють створення Рівненського “Будинку юстиції”

Покласти край корупції та зробити прозорими процеси реєстрації майнових прав та інших адміністративних послуг допоможе новий обласний центр надання адміністративних послуг, який планують відкрити в Рівному. Про це сьогодні, під час робочої зустрічі, говорили заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе та голова Рівненської облдержадміністрації Віталій Чугунніков.

Нагадаємо, що сьогодні з робочим візитом на Рівненщині перебуває заступник міністра юстиції України Гія Гецадзе. В рамках візиту він зустрівся з головою Рівненської ОДА Віталієм Чугунніковим. Під час робочої зустрічі голова адміністрації презентував заступнику міністра новий центр надання адміністративних послуг, що планують збудувати вже до кінця цього року в Рівному. За словами Віталія Чугуннікова, цей центр буде більше нагадувати грузинські “будинки юстиції”, де всі процеси реєстрації та видачі документів автоматизовані та чітко регламентовані за часом.

“- У 2012 році я був в Грузії та бачив, як працюють ваші будинки юстиції. Для нас, українців, це було просто неймовірно, коли реєстрація нерухомого майна тривала близько 15 хвилин. Не потрібно стояти в чергах, усе відбувається прозоро та автоматизовано. Власне тоді в мене й виникла ідея творити такий же центр в нас в області”, - розповів Віталій Чугунніков.

Презентуючи проект нового ЦНАПу, голова Рівненської ОДА зазначив, що наразі, в кожному районі та місті області вже відкриваються сході центри. І мешканці області, які звертаються до них , залишаються задоволиними швидкістю та якістю надання послуг. Однак новий ЦНАП буде якісно відрізнятися від існуючих, адже знаходитиметься в центральній частині міста в більш просторому приміщенні та надаватиме в рази більше послуг.

“- Насьогодні в нас вже створені схожі центри. Але вони дуже відрізняються від того центру, який ми плануємо відкрити. Наприклад, Рівненський міський ЦНАП в день обслуговує лише 140 чоловік, а ми плануємо відкрити центр, який обслуговуватиме в середньому 700 чоловік. Також принциповим є й те, що з моменту відкриття цього центру, ми зможемо поступово збільшити й кількість послуг, які надаватиме ЦНАП. Зараз це 87 видів, а на початок року плануємо вийти на 146 видів”, - розповів голова ОДА.

Віталій Чугунніков зазначив, що наразі Рівненська ОДА готова до початку реконструкції приміщення під такий центр і лише чекає виділення коштів з Фонду регіонального розвитку. Адже створення такого ЦНАПу є одним з проектів, які затвердженні кабінетом міністрів та фінансуватимуться за рахунок коштів Державного Фонду Регіонального Розвитку. Голова ОДА підкреслив, що як тільки ці гроші будуть виділені область розпочне реконструкцію.

“- Відсутність черг та спрощення процедур надання адмінпослуг сприятиме не лише новій якості роботи влади, але й дозволить зменшити корупцію в галузі надання адмінпослуг”, - переконаний Віталій Чугунніков.

В свою чергу заступник міністра юстиції Гія Гецадзе на високому рівні оцінив проект нового ЦНАПу та пообіцяв всіляко підтримувати цю ініціативу.

03.08.2015



Рівне-Ракурс №10 від 03.08.2015p. 
На головну сторінку