Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №258 від 21.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Поклик предків

Кадр із фільму Фото надане ТРК »Рівне 1»

У Дубровиці знімають кіно

Головними героями документальної кінострічки стали учні Тритупнянської загальноосвітньої школи Дубровицького району на чолі з учителем Леонідом ФУРСОВИЧЕМ. Ось-ось фільм буде змонтований режисером Анатолієм УБОГИМ.

У картині показуватиметься урок фізкультури, запропонований дубровицьким учителем. Якщо автори стрічки стануть переможцями всеукраїнського конкурсу під назвою “Інноваційний урок фізкультури”, який проходитиме протягом жовтня у Києві, цілком можливе введення цієї методики у всеукраїнську шкільну програму.

Урок фізкультури, який веде пан Фурсович, проходить у козацькому стилі. Хлопчики, крокуючи на спортивний майданчик, співають козацьку пісню “Гей там на горі козаки йдуть”. Спочатку роблять розминку, використовуючи елементи бойового гопака. Силова підготовка проводиться за допомогою старих коліс від воза, які замінюють хлопцям штангу. Природні камінці використовуються як гирі.

Під час уроку звучать магнітофонні записи пісень Козацької Січі та звуки живої природи (спів пташок, шум річки, вітру тощо).

На думку дубровицького вчителя, урок фізкультури, починаючи з десятого класу, повинен проводитися окремо для дівчат та хлопців. Програма також повинна бути різною.

21.09.2006Ольга ДОЛЯ



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2006p. 
На головну сторінку