Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №721 від 21.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як вивести хімію та пестициди з овочів і фруктів

Влітку це питання постає чи не найгостріше, адже хочеться і свіжих овочів наїстись і організм не отруїти.

Так, картоплю рекомендується дрібно нарізати і вимочувати в холодній воді протягом 12-14 годин, що сприяє максимальному видаленню з нього крохмалю і нітратів (потрібно періодично зливати і міняти воду).

Для видалення з крупи можливих отрутохімікатів (використовуваних при вирощуванні злакових рослин) її замочують у холодній воді протягом 1-2 годин.

При варінні м’яса як мінімум один раз зливають бульйон для повного видалення шкідливих речовин (наприклад, гормонів, ліків, якими лікували тварину).

Вся їжа готується на пару, тушкується, запікається або вариться.

Відварювання і запікання фруктів зменшує їхню алергенність.

21.08.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.08.2015p. 
На головну сторінку