Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №722 від 31.08.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Юрій Приварський з воєводою з Польщі обговорили адмінреформу

Аби поділитися досвідом своєї держави в організації місцевого самоврядування, Рівненщину відвідала делегація з Лодзінського воєводства Республіки Польща. Очолила делегацію воєвода Лодзького воєводства Іоланта Хелмінська.

“Співпраця з Україною в основному полягає у тому, аби донести досвід Польщі. Це має вберегти вашу країну від тих помилок, які були свого часу у нас, - акцентувала Іоланта Хелмінська під час зустрічі із першим заступником голови Рівненської облдержадміністрації Юрієм Приварським.

За словами воєводи, проводячи реформу, треба дивитися вперед – з огляду на залучення європейських коштів. Якщо ж новоутворена громада буде слабкою, вона не зможе подавати заявки на отримання фінансування.

У свою чергу Юрій Приварський наголосив, що на Рівненщині планується створити близько 50 громад, основним принципом при цьому є їх спроможність. “Дохідна частина громади має давати можливість вирішувати ті завдання, які стоять перед нею. У рамках цього в законодавство було внесено зміни і частина податків вже перенесена на сільські та селищні ради. Як результат, місцеві бюджети Рівненщини зросли в рази”, - зазначив Юрій Приварський.

Також на зустрічі сторони обговорили перспективи та можливі напрямки співпраці польських посадовців з рівненськими на рівні районів, департаментів та управлінь.

 “Ми готові переймати досвід європейських сусідів. Дуже добре почути думки фахівців, які пройшли через це. Це дозволить попередити ті помилки, які в свій час були в Польщі”, - підсумував Юрій Приварський.

Також у рамках перебування на Рівненщині польські гості відвідали аварійно-рятувальний загін спеціального призначення облуправління ДСНС. Начальник відомства Сергій Крук ознайомив іноземців з умовами служби рятувальників, розповів про пожежно-рятувальну та спеціальну техніку.

31.08.2015



Рівне-Ракурс №10 від 31.08.2015p. 
На головну сторінку