Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №258 від 21.09.2006p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Спортивні зірки Рівненщини

Ігор ГУЦАЛЮК. 
Фото  "Рівненська газета"

Перемога на іспанській землі

Золоту та бронзову медалі привіз вихованець Рівненської ДЮСШ №5 і центру бойових мистецтв “Будокан” Ігор ГУЦАЛЮК (на фото) із чемпіонату Європи з кікбоксингу, що проходив у іспанській Севільї. Одразу після приїзду з новоспеченим чемпіоном континенту у розділі косікі зустрівся кореспондент “РР”.

- Ігоре, як ти розпочинав свою кар’єру?

- Потрапив я в спорт у сімнадцять років, у групу до Ростислава Олеговича Саєнка. Займався рукопашним боєм, став майстром спорту. І лише після цього вирішив спробувати себе в кікбоксингу. Починав із чемпіонатів області, України. Потім на мене чекали перемоги у кількох міжнародних турнірах. Через деякий час потрапив на чемпіонат світу, який проходив у Греції, там завоював третє місце (2004 рік), у 2005-му виборов уже другу позицію. Цього року я досяг ще вищого рівня - став чемпіоном Європи. Продовжую виступати як кікбоксер-аматор.

- Розкажи про підготовку до звітних змагань, на чому найбільше акцентували увагу?

- Основна увага приділялася фізичним навантаженням, функціональній підготовці. Тренування проходили у спорткомплексі “Будокан” і ДЮСШ №5 під керівництвом наставників Ростислава Олеговича Саєнка та Юрія Тарасовича Марчишина.

- Скільки годин на день займався тренуванням?

- По дві години вранці та ввечері. На ранковому тренуванні більше вправ було із функціональної підготовки, тобто біг та робота на снарядах, а ввечері - спаринги.

- З ким довелося зустрічатися на турнірі, кого було важче перемогти?

- У розділі фул-контакт мені довелося провести два поєдинки. У першому виграв нокаутом, а в другому програв з відривом у два очки. Спочатку був бій з чехом, котрого я здолав у другому раунді. Потім зустрічався із шестикратним чемпіоном світу, заслуженим майстром спорту із Казахстану, і поступився. Гадаю, суперник просто виявився досвідченішим за мене.

Ще я виступав у новому різновиді кікбоксингу - косікі, де дозволено удари ногами, руками, ліктями, колінами та кидки. Саме у цій дисципліні й виборов золоту медаль. Спочатку переміг ірландського суперника, потім по черзі здолав двох іспанців. Слід зазначити, що виграти у господарів змагань не так легко, адже їм досить часто допомагали рефері. Змушений був битися так, аби ніхто не сумнівався у моїй перемозі.

- У яких турнірах маєш намір брати участь найближчим часом?

- Це, перш за все, Кубок світу, який проходитиме через два місяці у Москві. Незабаром почну готуватися до нього.

Додає до слів підопічного і один із тренерів чемпіона Європи - Олег Саєнко:

- Зараз на світовому рівні розглядається питання і про те, щоб кікбоксинг набув статусу олімпійського виду спорту. Тож, можливо, вихованці Рівненщини візьмуть участь у Пекінській Олімпіаді 2008 року.

21.09.2006Роман СВИРИДА



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2006p. 
На головну сторінку