Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №725 від 21.09.2015p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

“Це було чудове літо, яке ми провели разом!”

... у Рівному підвели підсумки мистецької акції “Рівне. Літо.Музика”

Днями у Рівному Володимир Хомко нагородив учасників мистецького проекту “Рівне. Літо. Музика”. Рівненська міська влада спільно із творчими колективами міста та аматорами мистецтва втілила в життя небачений досі за масштабами в країні мистецький проекти під назвою “Рівне. Літо. Музика”. 

Нагадаємо, впродовж літа щосуботи та щонеділі одночасно на трьох майданчиках міста Рівного – на бульварі Незалежності, в парку Шевченка та на Лебединці ми насолоджувалися творчістю рівненських митців. Виступали і професійні відомі артисти, й ті, що тільки мріяли про визнання та славу. Проект дав молодим митцям і сцену, і можливість розкритися та бути почутими.

Тепер вже можна підбивати підсумки. Тож нагадаємо, що до проекту “Рівне. Літо. Музика”, який тривав впродовж трьох літніх місяців, долучилося понад 100 колективів – це більш як 800 учасників. Дали концерти 35 гуртів, 20 солістів, багато з яких рівняни почули вперше. І ще одна цікава цифра – під час виступів на Лебединці, у якості екологічного антуражу, що створював атмосферу єднання музики й природи, було використано понад 400 тюків сіна, на яких сиділи глядачі.

Проект, у цьому впевнені організатори, був ще й благословенним: погода за все літо “підвела” митців лише один-єдиний раз. А те, що до організаторів і до учасників концертів весь час підходили рівняни, гості міста і дякували їм за небувалий за розмахом і натхненням музичний марафон, доводить: “Рівне. Літо. Музика” потрібна нашим людям.

– Ми змінили місто цього літа. І літо в Рівному спивло як один день, – так розповів про свої враження на церемонії закриття фесту зі сцени другої музичної школи мер Рівного Володимир Хомко. –Розпочинаючи проект, я сподівався на підтримку всього міста, і не помилився. Я щиро дякую митцям і всім рівнянам – небайдужим, вдячним слухачам, за це чудове літо, яке ми провели разом! Я був у багатьох країнах. У Страсбурзі в день музики на вуличних майданчиках зібрали сорок колективів. То нам вдалося це не гірше! І думаю, що наступного року ми знову ціле літо будемо насолоджуватися музикою у парках і на майданах. За нами будуть кошти, за вами, митцями, – виступи. Приходьте в мерію зі свіжими ідеями – вони потрібні вже, найцікавіші ми підтримаємо.

21.09.2015



Рівне-Ракурс №10 від 21.09.2015p. 
На головну сторінку